Köszönjük, Orbán Viktor! – Zala megyei kórházban már nem tud működni a baleseti sebészet

Az  év elején már így írtunk az egészségügy közeljövőjéről: egészségügyi jogviszony bevezetésének első napján leállt az abai szakrendelő és a budapesti Szent Imre Kórházban is rengetegen felállta.  Márciussal jelentős változások léptek életbe az egészségügyben. Ma friss, riasztó hír érkezett Zalából.

Mi lekapcsoltuk a villanyt!

A pótlékok és ügyeleti díjak miatt az utolsó percig huzakodtak, több helyen komplett osztályok fenyegettek felmondással . A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el. Anélkül, hogy bővebben részletezték volna, a Facebookon azt írták:

“Mi lekapcsoltuk a villanyt!”

 

Friss és nagyon vészjósló hír

Gyakorlatilag megszűnt a baleseti sebészeti osztály a Zala Megyei Kórházban. Az intézmény hét traumatológus orvosa három hete jelentette be felmondását. Akkor a kórház vezetése azt közölte, hogy ez nem fog fennakadást okozni az ellátásban, mára azonban kiderült, hogy nem tudják tovább működtetni az osztályt. Ez pedig azt jelenti, hogy a műtétre szoruló sérülteket ezután a nagykanizsai, szombathelyi vagy kaposvári kórházba fogják vinni ellátásra. Az ATV Híradó riportja.

Napok óta érkeztek azzal kapcsolatos információk, hogy a Zala megyei kórház vezetése nem tud megállapodni a felmondott orvosokkal. Ennek most meg is lett a következménye: csütörtöktől ugyanis már nem működik a baleseti sebészeti osztály az intézményben.

A kórház egy közleményt adott ki, melyben kiemelték, hogy a baleseti ellátás továbbra is működik az intézményben. Ugyanakkor a tájékoztató végén már azt írják: próbálják újjászervezni a baleseti osztályt, amíg ez nem történik meg, addig pedig csak járóbeteg-ellátás működik.

 

Zala

6 hozzászólás

 • 2021.07.09 - 20:22
  Közvetlen hivatkozás

  És ezt a szemetet akarja még megválasztani egy pár hivő idióta, remélem nem kapnak sehol ellátást ha balesetük lesz,, imádják csak ezt az elmebeteg csaló hazaáruló aljas cigányt

  Válasz
  • 2021.07.10 - 16:31
   Közvetlen hivatkozás

   tökéletesen igaza van van! Ezek vérszívók, a kocsis máté pedig egy kötélre való mocskos lény, hogy pusztulna el, annyira undorítóan aljas! Látni is hányingerkeltő! piszkos arrogáns lény!

   Válasz
  • 2021.07.10 - 16:34
   Közvetlen hivatkozás

   Rohadjon meg az összes Fideszes birka!De azok is rohadjanak meg akik jövőre otthon maradnak, nem mennek el szavazni ez ellen a csaló hozug, korrupt kormány ellen.

   Válasz
 • 2021.07.10 - 00:04
  Közvetlen hivatkozás

  Ahol ennyire hatarozott volt az orvosok dontese, ott oriasi baj van – amit nem lehet tul sokaig elleplezni. Egy traumatologiai sebesz meg a sebeszek kozott is messze a kiraly – oket meg egy “sima” sebesz is nehezen tud potolni – foleg ugy, hogy a “sima” sebeszek – akiknek oriasi a tudasuk, gyakorlatuk – egy-egy tipusu sebeszetre specializalodnak. Mig egy traumatologusnak a leszakadt keztol, labtol kezdve megserult fejig MINDENT tudni kell AZONNAL kezelni, ellatni, addig egy daganatokat muto orvos peldaul csak melldaganatokat tud kivaloan muteni. Ezt annak a retkeskormu kaslernek hivatalbol kellene tudnia – de valoszinuleg meg “fenykoraban” sem tudta, hogy mit kene csinalnia, nem hogy most, amikor mar ezerszer inkabb partkatona, mint valahai orvos.

  Válasz
 • 2021.07.10 - 10:23
  Közvetlen hivatkozás

  Van itt pénz mindenre, puccos, felesleges stadionokra, orbán malacperselyének, lölőnek már fenetudja hány milliárd vissza nem térítendő pénzt szórtak, mert szegény annyira rá van szorulva, csakúgy, mint a nemzeti tök lámpás vejkó, garancsi, és a többi haver. De most, hogy ezerrel közeledik a negyedik hullám, és jó lenne, ha a kevés egészségügyi dolgozó, akik még kitartottak ebben a lerongyolódott, lepusztított egészségügyben, ők nem kapnak béremelést, pedig minimum olyan emelést kéne kapniuk, hogy legalább alulról súrolja az EU-s bérek alsó határát. Már csak az jut eszünkbe, hogy orbánnak baromira nem számít, még hány halott lesz, ő el van foglalva a saját kis hatalmi játszmáival. Ő már rég nem kormányoz, hanem kétségbeesetten kapálózik a hatalma megtartásáért. Mert ha bukik, az nagy gáz lesz, neki, és a pereputtyának egyaránt, legalábbis reméljük, hogy lesz elszámoltatás. És úgy néz ki, hogy neki nem számít a harmincezer halott, akkor sem tesz semmit, hogy maradásra bírja az egészségügyi dolgozókat. Orbánt utol fogja érni a rossz sorsa

  Válasz
 • Visszajelzés: Zalaegerszegi hétköznapok a traumatológusok felmondása után - drámai helyzet Zalában - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük