Zelenszkij: Putyin köp az emberéletekre

Vlagyimir Putyin pénteki gyűlöletbeszédét megelőzően , az ukrán elnök is megszólalt A lább Volodimir Zelenszkij videóját szemlézzük.

Putyin elismeri a hibáit

Valójában a részleges mozgósítás egyre nagyobb nyomás alá helyezi Oroszország elnökét. Csütörtökön például Putyin először ismerte el a problémákat, és felszólított a részleges mozgósítás “minden hibájának” kijavítására. Példaként említette a sorkatonai szolgálatra való felhívásokat, amelyek sokgyermekes apák, krónikus betegségben szenvedők vagy katonai szolgálati korát túllépőkhöz fordultak. Sok a kérdés, nem szabad megengedni a hibákat – mondta Putyin. Akit tévedésből küldtek a frontra, annak haza kell térnie. A Kreml főnöke felszólította a Legfőbb Ügyészséget, hogy folytassa a mozgósítás megsértőit.

Előzmény

Volodimir Zelenszkij kiakadt

Az ukrán elnök, még csütörtökön ismét felszólította az orosz lakosságot, hogy lázadjanak fel a Kreml főnöke ellen és állítsák le a háborút.

„Ahhoz, hogy ezt megállítsuk, meg kell állítani ezt Oroszországban, aki jobban akarja a háborút, mint az életet” –

mondta Zelenszkij egy videóüzenetben. Oroszországban egyetlen ember akar háborút – mondta Putyinra utalva. Szelenszkij egy másik, szinte ugyanebben az időben megjelent videóban az oroszországi Kaukázus soknemzetiségű régiójával is foglalkozott. Arra buzdította az embereket, hogy harcoljanak a szabadságukért, és ne küldjék őket az ukrajnai háborúba .

Különösen az Orosz Dagesztáni Köztársaságban voltak a közelmúltban heves tiltakozások a Putyin által elrendelt részleges mozgósítás ellen. Vannak panaszok, hogy különösen az etnikai kisebbségek tagjait küldik háborús szolgálatra. Zelenszkij szerint Putyin “köp” az emberéletekre. Oroszország halált, kínzást, nemi erőszakot és pusztítást hoz. – Ezt még megállíthatod. Ehhez a polgároknak ki kellene állniuk és „harcolniuk”. Méltatta, hogy széles körben ellenzik azt a részleges mozgósítást, amellyel Moszkva próbálja leplezni az orosz hadsereg kudarcát. De Oroszország népének meg kell küzdenie a szabadságáért – figyelmeztetett az ukrán elnök.

Harcolj, hogy ne halj meg!

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy Ukrajnában már 58 ezer oroszt öltek meg . Oroszország nem erősíti meg ezt az adatot. Zelenszkij azt mondta, Putyin új “mozgósítási hullámokat” kezdeményez a háború folytatására. De sok oroszt jelvény és okmány nélkül küldenek csatába, hogy ne lehessen őket halottként azonosítani. Zelenszkij kísérteties videóüzenetében azt is tanácsolta a sorkatonáknak, hogy tetoválják a nevüket a bőrükre, hogy Ukrajna később átadhassa a holttesteket oroszországi rokonainak.

(Die Pesse)

Friss!

 • Prostihálózat Mezőkövesd-Zürich-viszonylatban – Magyar letartóztatottak mind a két országban
  Svájci-magyar közös nyomozócsoport alakult a borsodi Mezőkövesdről Zürichbe szexuális munkára kivitt nők ügyében, az elkövetőket elfogják. A szoros kétoldalú nemzetközi bűnügyi együttműködésnek köszönhetően hazánkban és Svájcban egyszerre csaptak le a rendőrök a két nőre és a két férfire.
 • Hajós András: az állami támogatás Viagra. Bocs, de büszke vagyok rá, hogy nekem föláll anélkül is….
  Hajós András sok műfajban kipróbálta magát és java részében sikeres is volt. Az Emil.RuleZ zenekar frontemberének -aki a héten kiosztandó Music Hungary-médiadíj jelöltje- nevéhez fűződik többek között az először a tévében, majd a Youtube-on futó Dalfutár című zenei műsor.  Most Stumf Andrással beszélgetett zenéről, kultúráról, közéletről. A valaszonline.hu cikke nyomán emeltük ki azt, amit az utóbbi témában mondott.
 • Dél-Korea kétgólos hátrányból egyenlített, de végül vereséget szenvedett
  Hiába volt aktívabb és támadóbb felfogású a koreai csapat, a remekül kontrázó ghánaiak eggyel több gólt szereztek és nyertek, így életben tartották továbbjutási reményeiket, ami még a koreaiaknak sem úszott el teljesen. 
 • Karácsony Gergely: kipukkant a lufi – a városháza-ügy visszavág
  Amit eddig sejtettünk, arról már papírjuk is van: egy hazug lejárató kampány keretében kormánytagok és fideszes politikusok bűncselekményhez asszisztáltak. Ezért jogállamban a szégyennél több jár… – kezdte közösségi oldala bejegyzését Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.
 • Korányi Dávid reakciója a matekból köztudottan bivalyerős Rákay “leleplezésére”
  Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares A Fidesz propagandagép szemmel láthatóan nagy erőkkel igyekszik napirenden tartani az amerikai kampánytámogatások témáját. Rákay Philip – állítása szerint – három baloldali hazugságot leplezett le egy vasárnap közzétett videóban az ellenzék kampányfinanszírozásáról, pontosabban a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és más baloldali szervezeteknek juttatott amerikai támogatásokról. A megfogalmazott