Sorting by

×

A színművészetit végkép eltörölni…—  startvonalon a Vidnyánszky nevű kultúrradír

 Az új kuratórium és Vidnyánszky  belépése miatt Zsámbéki Gábor, aki 1979 óta oktatott színészosztályokat, felbontotta szerződését a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. írta a papageno.hu.

Vidnyánszky a csókos

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke

– közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kinevezésre azért volt szükség, mert az egyetem szeptember elsejével működési modellt vált és alapítványi fenntartásba kerül.

Zsámbéki döntéséről további nyilatkozatot nem kíván kiadni,

azt azonban közölte a portállal, hogy az alábbi videó – növendékei előadásában – világossá teszi, hogyan gondolkodik a kialakult helyzetről és az ezt megelőző eljárás módjáról.

Méloszi dialógus

Az eljárás forgatókönyvét 25 századdal ezelőtt megírták. A törvény megszavazása 5 perc 7 másodpercig tartott:

Gáspár Máté, az Elméleti és Művészetközvetítői Intézet mb. vezetője

“….Belátva azonban, hogy a miniszteri döntés megmásítására nincsen ráhatásom, a kuratórium személyi összetétele, az abból kiolvasható hatalmi szándékok, a modellváltás elve és gyakorlati megvalósítása elleni tiltakozásul egyetemi oktatói megbízásomról és egyéb funkcióimról ezennel lemondok.”

A Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusának közleménye

“A sajtóból ismertük meg a leendő fenntartónkat – a Színház- és Filmművészetért Alapítványt – irányító kurátorok névsorát. A névsor világossá tette, hogy a kuratórium megbízója sem a kurátorok személyére tett javaslatainkat, sem a kiválasztásukra kidolgozott szakmai szempontrendszerünket nem vette figyelembe. Szemben a korábban lebegtetett lehetőséggel az egyetem egyetlen képviselője sem kapott helyet a testületben.
A kuratórium nem ismeri az SZFE valós működését.

Vidnyánszky Attila személyében olyan elnök kapott felhatalmazást, aki nyilatkozataival évek óta következetesen és céltudatosan rombolja egyetemünk hírnevét.

A kuratórium további tagjainak ugyanakkor nincs számot tevő felsőoktatási tapasztalata.

Mindezek együttesen ismét azt bizonyítják,

hogy esetünkben a modellváltás valódi célja nem az oktatás korszerűsítése, színvonalának emelése, hanem a minőséget és a hagyományokat semmibe vevő erőszakos térfoglalás, a szabad gondolat korlátozása.”

“…Már nem sok mindent lehet tönkretenni ebben az országban, rémesen unalmas harminc-negyven orbáni évnek nézünk elébe….”

Előzmény:

lovagkereszt

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.