Világra szóló szégyen a BRFK-n, elvesztek a teljes magyar rendőri gárda személyes adatai!

Hiába no, a rendőr is ember. Tele van a feje tennivalóval, csoda, hogy elhagy ezt, azt? Önnel még nem esett meg? Na ugye! A bibi csak annyi, hogy esetünkben a BRFK-alkalmazott a teljes állomány személyes adatait veszítette el.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amiért elveszítettek egy 4 GB-os pendrive-ot rajta a BRFK teljes nevesített személyzeti állománytáblája, születési névvel, születési idővel, anyja nevével, taj számmal, beosztással és munkakörre, szúrta ki az Index a hatóság határozatát.

De ki a megtaláló?

Banális a történet, egy BRFK alkalmazott egy pendrive-ra letöltötte az állomány adatait, amit a tárgyalásra magával vitt. (Minek? Miről tárgyalt az úr? És kivel?) A nagy kapkodásban induláskor a szállodai szobájában felejtette a cuccot, amit azóta sem találnak. Az adatokat nem védte semmilyen jelszó, vagy titkosítás.

Arról nem esik szó, hogy a hotelben volt-e kamera, ami rögzítette, hogy ki ment be a szobába rendőrünk távozása után, vagy lehet, hogy mégsem pont úgy történt, ahogy mondják? Kinek, miért és milyen tárgyaláshoz volt szükség a lementett információkra? Ki tudja? Talán egy adathordozóra töltve megvan valahol, valakinél a válasz….!

Nyoma veszett…..

Hősünk a szálloda után még útba ejtett egy gyorsétteremet és a budapesti szolgálati helyén vette észre, hogy nincs meg a pendrive. A problémát még aznap jelentette az elöljárónak, de hiába hívták a szállodát és a gyorsétteremet is, a cucc nem került elő.

A feledékeny zsaru ellen fegyelmi eljárást indítottak.

One thought on “Világra szóló szégyen a BRFK-n, elvesztek a teljes magyar rendőri gárda személyes adatai!

  • Na ehhez szóljon s belügyminiszter, ne csak a pénzt lesse, 1996-ban az állomány nagyrészének nem volt egészségbiztostása, utána kapott mindenki tajszámot, illetve taj-kártyát, ez az amiről beszélni kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük