Városi kurír
A napi fontos.

Zsidó az USS Enterprise parancsnoki székében!

Valóban az űr a legvégső határ

0 90

William Shatner egy ausztrál lapnak mesélt. A színész beszélt gyerekkori traumáiról is, amiket a zsidó származása miatt szenvedett el Montrealban. A leginkább az első Star Trek-sorozat Kirk kapitányaként ismert 87 éves színész ritkán nyilatkozik meg ennyire őszintén. Mindennapos harcot jelentett a többi gyerekkel az, hogy ő zsidó, emiatt sokat csúfolták – elevenítette fel azokat az éveket.

Az egyetemi évek sem voltak egyszerűek

Aztán ez folytatódott, persze más formában az egyetemi évek alatt. A színész szerint a McGill egyetemen „zsidó-kvótát” vezettek be az ő idejében. Máig nem tudja, végül hogyan sikerült bekerülnie az intézménybe – olvasható a jta.org cikkében.

Beszélt zsidó identitásának megéléséről is. Elmondta, hogy vallásos családból származik, minden szombaton zsinagógába jártak, de úgy érzi, ő inkább a kulturális hagyományon keresztül kapcsolódik a zsidósághoz. Mindenekelőtt az értékrendet emelte ki: a nagylelkűséget, a jótékonykodást és a tanulást.

És jött az Enterprise,  és vele Kirk kapitány szerepe

„Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett.”

A USS Enterprise NCC-1701 James T. Kirk kapitány parancsnoksága alatt szolgált, a Bolygók Egyesült Föderációjának Csillagflottájában. Az Enterprise egy Constitution-osztályú nehézcirkáló, melyet 2245-ben helyeztek szolgálatba.

Végezetül egy jó hír az 1966-ban indult világsikerű sorozat rajongóinak: az első széria James T. Kirk kapitánya a mai napig páratlan egészségnek örvend.

(Forrás: Városi Kurír/zsido.com)

Kapcsolódó

Amikor a tudomány a sci-fit utánozza

 

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ