2019.04.25. Névnap: Márk

Zsidó az USS Enterprise parancsnoki székében! 0 26

William_Shatner

William Shatner egy ausztrál lapnak mesélt. A színész beszélt gyerekkori traumáiról is, amiket a zsidó származása miatt szenvedett el Montrealban. A leginkább az első Star Trek-sorozat Kirk kapitányaként ismert 87 éves színész ritkán nyilatkozik meg ennyire őszintén. Mindennapos harcot jelentett a többi gyerekkel az, hogy ő zsidó, emiatt sokat csúfolták – elevenítette fel azokat az éveket.

Az egyetemi évek sem voltak egyszerűek

Aztán ez folytatódott, persze más formában az egyetemi évek alatt. A színész szerint a McGill egyetemen „zsidó-kvótát” vezettek be az ő idejében. Máig nem tudja, végül hogyan sikerült bekerülnie az intézménybe – olvasható a jta.org cikkében.

Beszélt zsidó identitásának megéléséről is. Elmondta, hogy vallásos családból származik, minden szombaton zsinagógába jártak, de úgy érzi, ő inkább a kulturális hagyományon keresztül kapcsolódik a zsidósághoz. Mindenekelőtt az értékrendet emelte ki: a nagylelkűséget, a jótékonykodást és a tanulást.


És jött az Enterprise,  és vele Kirk kapitány szerepe

„Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett.”

A USS Enterprise NCC-1701 James T. Kirk kapitány parancsnoksága alatt szolgált, a Bolygók Egyesült Föderációjának Csillagflottájában. Az Enterprise egy Constitution-osztályú nehézcirkáló, melyet 2245-ben helyeztek szolgálatba.

Végezetül egy jó hír az 1966-ban indult világsikerű sorozat rajongóinak: az első széria James T. Kirk kapitánya a mai napig páratlan egészségnek örvend.


(Forrás: Városi Kurír/zsido.com)

Kapcsolódó

Amikor a tudomány a sci-fit utánozza

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 6 =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Zsidó az USS Enterprise parancsnoki székében!!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/zsido-a-uss-enterprise-parancsnoki-szekeben/