Connect with us

Bulvár

Zsírjára sütött csirkemáj a hűtőnek, (a hűtőből)

Megosztás

Sok emlékezetes vacsorát és reggelit jelent ha van az embernek a hűtőben egy kis zsírjára sütött csirkemáj.

Megosztás

Sok emlékezetes vacsorát és reggelit jelent ha van az embernek a hűtőben egy kis zsírjára sütött csirkemáj, aminél nem sok ízletesebb finomság van különösen pirítósra kenve és ha éppen megengedhetjük magunknak lilahagymával.

Hozzávalók

50 dk csirkemáj

Annyi, lehetőleg libazsír  -de ha nincs bármilyen megteszi- amennyi ellepi a sütéskor

1 fej lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

1 alma

só, bors, őrölt pirospaprika.

Előkészítés

Hártyázzuk le a májat, nézzük alaposan át nem maradt-e rajta akár egy pici epe sem, mert az az egész ételt ehetetlenné teszi, vékony csíkokra vágjuk a két fél meghámozott lilahagymát és valamivel vastagabbra  magházától megfosztott almát ( én nem szoktam meghámozni).

Így készül

A felmelegített, de még nem forró zsírba beleteszem a hagymát, almát, kicsit később a fokhagymát, és kb 20 percig sütöm közepes hőmérsékleten fedő alatt.

Miután kiszedtem a zsírból a hagymát és almát, óvatosan, hogy ne csapkodjon, fröcsköljön, beleengedem a májakat, és ugyanúgy szintén 20 percig sütöm fedő alatt.

Amikor kész egy tál aljára felhalmozom a hagymát, és az almát, rá szedem és szépen elrendezem a májakat, kicsit megsózom, megborsozom

végül ráöntöm a zsírt, és hagyom lefedés nélkül teljesen kihűlni, félúton pedig hogy ne merüljön el a zsírba szépen meg szórom pirospaprikával.

Ha teljesen kihűlt lefedem, és beteszem a hűtőbe.

Ha „kifagyott” fogyaszthatjuk.

Tipp: Mielőtt lilahagymával fogyasztanánk, a hagymát szeleteljük fel sózzuk le és csavarjuk rá egy fél citrom levét, mert akkor nem lesz szaga és könnyebb emészthetővé is válik.

Jó étvágyat!

A karácsonyi asztalra ajánljuk!

 

Szerző