Zugló jó arc volt, befogadta az ARC-ot! (Bocs…)

Nem volt egyszerű vállalkozás 2018 Magyarországán helyet találni az ARC plakátkiállításnak. Zugló önkormányzata második nekifutásra bevállalta. 

Mi hősünk…! Ez tényleg hőstett kell legyen a XXI. században Európa közepén?

A hercehurca ott kezdődött, hogy a Városliget Zrt. idén helyhiányra hivatkozva nem engedélyezte a rendezvényt hagyományos helyszínén, az Ötvenhatosok terén. Ezt követően pedig – hiába próbálkoztak számos helyszínen  – sehol nem kaptak pozitív választ a szervezők.

Az ARC – on, Magyarország leglátogatottabb köztéri kiállításán 2000 óta közéleti témákat feldolgozó óriásplakátokat állíthatnak ki művészek, melyek gyakran erőteljesen kormánykritikus hangot ütnek meg, így nem csoda, hogy kivívta a regnáló hatalom nemtetszését. Na de a Liget mindannyiunké. Még, vagy már nem?

Van arcuk hozzá! Kitiltották az ARC kiállítást a nemzetivé tett Ligetből…

 

A csütörtöki pozitív döntésről Békefi László (MSZP-Összefogás Zuglóért), a Zuglói Önkormányzat illetékes bizottságának tagja tájékoztatta a lapot. Korábban ugyanez az önkormányzati testület egyszer már elutasította, hogy Zugló befogadja az ARC-ot: három héttel ezelőtt Karácsony Gergely polgármester javaslatát szavazta le a bizottság arra hivatkozva, hogy 13 családi ház nyugalmát zavarta volna, ha az Örs vezér úton rendezik meg a kiállítást.

 

“Unfake”

A társadalom- és kormánykritikus műveket is bemutató kiállítás jelszava idén az „UNFAKE”, a zsűri a beérkező körülbelül 1000 pályamű közül már kiválasztotta azt a százat, amit ősszel meg lehet majd tekinteni – a jelek szerint az Örs vezér úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük