Tavaly ilyenkor a pécsi, Kálvária-dombi alagút hallgatott. 2018. január 5-én este csak a szél süvített benne és kóbor autók jártak. Idén ezres tömeg vonult benne, szabad országot követeltek, szabad egyetemmel, meg azt ordították, hogy “Elég volt!” Mi lesz ebből, lesz-e egyáltalán valami?

“Szóval barátaim, álljon fel mindenki, egyenesítse ki végre a gerincét, és basszunk oda!”

A rendszerváltás után sokan feltették a kérdést, miért nem látta előre senki, hogy felfordul a világ, összedől a rendszer? Minden társadalomtudós is töredelmesen bevallotta, hogy erre senki, ő se számított. Volt azonban valaki, aki baloldali létére, talán nem is tudatosan, de megérzett valamit. Bocsánat, de én voltam. 1989-ben az akkori pécsi egyetemi lapban, az Universitasban egy Bacsó film, a Banánhéj keringő kapcsán Adyt idéztem:

“Csönd van, mintha nem is rezzennénk, S rohanunk a forradalomba.”

Ezt érzem majd’ harminc év után megint.

Rám írnak a Messengeren jó szándékú, tisztességes lányok, akiknek elegük van a korrupcióból, a devizahitel rabszolgaságból, az oktatási, és sajtó diktatúrából, azt kérdezik, mit csináljanak? Van-e kiút? Az országgyűlési képviselői választások után sokan estek apátiába az egyszerű baloldali szavazók közül. Azt mondják ,el se mennek már szavazni.

A Főmérnök pontosan azért hintette el a gyűlölet magját, hogy az emberek egymás torkának essenek. Aztán a normálisabb megcsömörlik, kiszáll a harag mókuskerekéből, mert tudja, hogy felőrli a gyűlölet. Aztán jön az apátia, a kilátástalanság. Orbán pont ezt akarta. Sokszor olvasom, hogy hát tényleg nem szeretik, de elismerik, hogy kiváló politikusi képességekkel rendelkezik, hiszen ezt meg tudta tenni az országgal.

Nagy lófaszt!

Orbán nem nagyformátumú politikus, hanem egy simlis, kültelki autónepper. A geciséget, a gátlástalanságot, a mérhetetlen hatalomvágyat nem szabad összekeverni az államférfiúi tehetséggel. Ahhoz erkölcsi érzék és felelősségtudat is kell. Ennek pedig egyik sincs.

Győzelméhez nem kellett több, csak egy évszázadok óta szolgaságban szocializálódott társadalom, meg néhány médiamarketing-pszichológiai egyetemi tankönyv. Az itt leírt közismert fogások alkalmazásával hülyítette meg azt, akit lehetett. Ti is tudjátok, hogy tíz emberből biztosan van három buta, önző, geci. Ő pontosan ezeket akarta bevonzani magához. Nem volt nehéz dolga. 2,5 millió szavazóval, az átírt választójogi törvénnyel, a totálissá központosított médiával szinte örökre bebetonozta magát a hatalomba. Ezt hiszi ő is. Bármit megtehet.

Ezért tekint le már jó híveire Királyként a Várból. Ezután csak a naptárt kellett elővennie, és azt tudni, hogy télen hideg van. A legnagyobb szemétségű törvényeket ( pl. netadó, rabszolgatörvény) Karácsony környékén kell elfogadni, akkor mindenki a vásárlással, a készülődéssel van elfoglalva. Az egyetemistáknak vizsgaidőszak van. Ekkor kell lenyomni a torkukon. Nem lesz idejük, erejük lázadni, tüntetni.

Ilyen egyszerű, és kiszámítható az Orbán-Habony gondolkodás.

Ez a primitív bunkók észjárása, akik el vannak telve saját mérhetetlen önimádatukkal. A Főmérnök még mindig nem fogta fel, hogy nagy a baj. A nála erkölcsileg semmivel sem jobb, de kicsit intelligensebb, ezért utódként szóba jöhető, ezért aztán partvonalra is tett Lázár már realistábban közölte: -Vigyázzunk fiúk, az ország fele nem ránk szavazott! De ennek nem lesz hatása. A Vezér, és legbelsőbb köre saját nagyságán élvezkedve repdes a Nokia feliratú honvédségi repülőkön, nem fogja fel, hogy az egyszerű néphez is le fog csorogni erről az információ.

Szóval kedves Lányok, ne csüggedjetek!

Minden mocsok megbukik egyszer. Orbán már teljesen elvesztette realitásérzékét. Tüntetés kell! Ez nem buktatja meg, de bátorítja a még kussolót. Országos sztrájk kell! Az már fáj. Nem lehet megmagyarázni a híveknek, hogy minden sarkon Soros áll. És a legfontosabb, hogy hétköznapokba se tűrje senki a megalázást, az igazságtalanságot. Amelyik ismerősötök ma még félti az állását, a gyerekét, az holnapra bátor lesz, ha látja, te is az vagy!

Nem tudjuk, mikor jön el a Bukás, de eljön! Szóval barátaim, álljon fel mindenki, egyenesítse ki végre a gerincét, és basszunk oda!

A Fidesz jól meggazdagodott helyi seggnyalóinak pedig rossz hírem van. Az üres pécsi alagút egyszercsak megtelt. Aztán zúgott: -”Mocskos Fidesz, mocskos Fidesz!” Nem lesz már vége, csomagoljatok! Ady megírta ezt is:

“Vörös jelek a Hadak Útján:
Hunniában valami készül,
Rongyos hadak, roppant hadak
Seregelnek vígan, vitézül…”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét