Connect with us

Budapesti hétköznapok

Villanyoszlopnak ütközött egy rendőrök elől menekülő autós a IX. kerületben

Megosztás

Két parkoló autónak, majd villanyoszlopnak ütközött egy rendőrök elől menekülő autós a IX. kerületben. Az Epreserdő utcában oszlopnak csapódó autóba hajtott a mögötte haladó járőrautó is.

Megosztás

Két parkoló autónak, majd villanyoszlopnak ütközött egy rendőrök elől menekülő autós a IX. kerületben. Az Epreserdő utcában oszlopnak csapódó autóba hajtott a mögötte haladó járőrautó is – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

A kőbányai rendőrök 2023. január 12-én délelőtt egy személygépkocsi vezetőjét akarták igazoltatni Budapest X. kerületében, a Száva utcában, mert arról érkezett bejelentés, hogy a férfi egy nőt üldöz

Az autós a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, a rendőrök fényjelzést és szirénát használva követték.

A menekülő jármű 11 óra 58 perckor a IX. kerületi Epreserdő utcán két parkoló autónak, majd villanyoszlopnak csapódott. A mögötte érkező járőrautó már nem tudott időben lefékezni, és nekiütközött. A balesetben senki sem sérült meg.

A megállítani kívánt gépkocsi vezetője megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták. Kiderült, hogy a 29 éves férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal, korábban el is tiltották a járművezetéstől, és rongálás miatt körözték.

Az autóban ült egy 20 éves nő és 9 hónapos kislánya, akik szintén nem sérültek meg. A fiatal nő ellen lopás miatt volt érvényben elfogatóparancs.

A gyermeket a mentőszolgálat munkatársai megfigyelésre kórházba vitték, a férfit és a nőt a X. Kerületi Rendőrkapitányságra állítják elő a körülmények tisztázása érdekében. 

Balesetet okozott, majd távozott a helyszínről

Segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset okozása miatt nyomoz a Gárdonyi Rendőrkapitányság

Opel

Közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. január 10-én 19 óra körül. A rendelkezésre álló adatok alapján egy Mazda típusú személygépkocsi közlekedett az M6-os autópályán Pécs irányából Budapest irányába.

Haladása során a sofőr a 35-ös kilométerszelvényhez érve a jármű jobb első részével nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő Opel típusú gépkocsinak, melynek következtében az utóbbi jármű a menetirány szerinti jobb oldali útárokba hajtott.

A baleset során az Opelből kiszakadt a futómű, amin később egy arra közlekedő Volkswagen típusú jármű áthajtott, benne anyagi kár keletkezett.

Az Opel sofőrje és utasa megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A balesetet okozó 27 éves budapesti járművezető az autópálya leállósávján megállt, majd ezt követően elfutott a helyszínről. A férfi másnap önként jelentkezett a rendőrségen, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Elgázoltak egy nőt az unokájával együtt az M0-son Fótnál

Szerző