Sorting by

×

A 75. cannes-i fesztivál megnyitóján Kijevből bejelentkezett az ukrán elnök

A díszbemutatót megelőző megnyitó ünnepségen videókapcsolaton keresztül bejelentkezett Kijevből Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Tovább

Perintfalvi Rita: Márki-Zay Péter, a fundamentalista atombomba?

Hát már nagyon régóta várok arra, hogy megírhassam ezt a posztot Márki-Zay Péter személyiségének elemzéséről, különös tekintettel a vallási fundamentalizmusából fakadó veszélyekre! Mivel tegnap a Telex közétett egy nagyon részletes elemzést arról, hogy miként omlott össze az ellenzéki kampány, ezért most végre leírhatom, amit gondolok – kezdte közösségi oldala bejegyzését Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser.

Tovább

Az álmatlan irodistát értem, az nyilván Semjén, de könyörgöm, ki a szappanügynök? – Napi Lendvaiság “Harcosok klubja”-ügyben

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szerdai gondolatát olvashatják Orbán “harcosok klub”-járól.

Tovább

Élelmiszerkupont a magyarnak!? – Ujhelyi képviselő szerint a régi-új “jegyrendszer” segíthet!

A XX. században szinte minden európai országban, de a világ sok más államában is bevezettek jegyrendszert hosszabb-rövidebb ideig, akár többször is. Az elnevezésük változott, mert a kormányok szégyellték, hogy ilyen gazdasági eszközhöz kell nyúlniuk: adagolásnak, elosztási rendszernek, gazdasági ésszerűsítésnek, adagkártyának, elosztási kvótának, egyéni táplálkozási-füzetnek, háborús könyvnek nevezték.

Tovább

drMáriás: és akkor most te meg én valami anarhista punkok vagyunk, vagy mi a bánat? – kérdezte kicsit becsiccsentve Lady Diana

Lady Diana és Gorbacsov Mihály titkos megbeszélést folytat a szükséges változásokról a budapesti memorandum után a Tilos az Á környékén Edward Hopper műtermében 2022, 100 x 120 cm, akril vásznon és giclée print drMáriás festménye kiállítva Londonban,  giclée Budapesten.

Tovább

Szűcs Róbert Gábor: szelíden megjegyezném, hogy a miniszterelnök úrnak ismételten hazudni méltóztatik!

Nem nagyon foglalkoznék én itt mostan a beiktatási beszéddel, – “makutyi duma”. Azt azonban szelíden megjegyezném, hogy a miniszterelnök úrnak ismételten hazudni méltóztatik, amikor arról beszél, hogy az ő kormánya léptette be hazánkat a NATO-ba – pontosított Szűcs Róbert Gábor, a Budapesti Gazdasági Egyetem volt tanára, egykori diplomata közösségi oldalán.

Tovább

Perintfalvi Rita: milyen magasra juthat egy nő! No igen, ha elég neki annyi, hogy a rezsim babája/bábja legyen!

Tényleg olyan jó lenne már örülni valaminek ebben az országban! Például annak lehetne, hogy a rettenetesen rossz mutatóink, ami a nők politikai szerepvállalását illeti (14,4 % a nők aránya a jelenlegi parlamentben, soha nem volt még az országnak női miniszterelnöke stb.), most egy női köztársasági elnökkel legalább valamennyire javulnak – kezdte közösségi oldala bejegyzését Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser.

Tovább

Rab László: lopós magyarokból kiutált magyarok leszünk avagy a Minnerstájsz gazdag moslékról álmodik

Istenem, nem csak disznókörömből issza a pálinkát, plusz még Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel provokálja szomszédainkat. Mire a román miniszterelnök elővette az éhes disznó makkal álmodik szólásunkat. Román értelemben persze: éhes veréb kukoricalisztről álmodik. A honlapok a lehetőség szerint a nagy káeurópai békeharcosról pocakos képeket tettek közzé. Disznó időket élünk, az már biztos. Rab László szűrreál összefoglalója a 19-es hétről.

Tovább

Dr. Kottász Béla pécsi ügyvéd emlékére

Elment Dr. Kottász Béla, akit kb. 30 éve ismertem meg, amikor még a Pécs Városi Bíróságon, mostani nevén Pécsi Járásbíróságon működtem bíróként. Sok ügyben dolgoztunk együtt a pulpitus másik oldalán ülve. Megszerettem. Nem volt nehéz. Mindig türelmes, szerény, jó humorú és kiváló szakmai képességekkel rendelkező jogász volt.

Tovább

A nemlétező köztársaság tinglitangli köztársasági elnöke – A nap szava: gyűrött

Túlvagyunk az első megrázkódtatáson, amit Novák Katalin köztársasági elnök Kossuth téri beiktatási haknija okozott. Megszülettek az első elemzések a beszédről is, pedig nem lehet könnyű egy nem létező köztársaság elnökének nem létező beszédét elemezni.  Le a kalappal azok előtt, akiknek ez sikerült.

Tovább

Dés László: ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen “hülyének nézi” őket

“Könnyű nekem” – ironizált Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző, érdemes művész a választásokkal kapcsolatos véleménye bevezetőjében a Klubrádió “Megbeszéljük” című műsorában. “Értem én, hogy a zavarkeltés a cél és, hogy a felelőst soha ne tudjuk megnevezni. Ha nincs miniszter, csak államtitkárok vannak, akkor lehet mutogatni. Ez 2010 óta így van….”

Tovább

Perintfalvi Rita: a Fidesz „kollaboráns álellenzék kerestetik” programja

Döbbenetes tény, hogy a Fidesz-KDNP az eddig felépített állampártot azzal szándékozik tovább erősíteni, hogy meghirdette a „kollaboráns álellenzék kerestetik” programját! Avagy jelentkezzen, akiben megvan az X-faktor az árulásra – állapította meg Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser közösségi oldalán.

Tovább

Arany János megérkezett Montgomery-be

Emléktáblát avattak Arany Jánosnak a walesi Montgomery városában, amelyet a költő A walesi bárdok című híres balladájában örökített meg. Az emléktáblát, amely magyarul, angolul és walesi nyelven méltatja Arany Jánost és költeményét, Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete és Jill Kibble, a nem egészen 1300 lakosú walesi kisváros polgármestere avatta fel.

Tovább

Elnökasszony kérem! – Ukrán menekültnek néztek Pécsen és nem éreztem jól magam a bőrömben

Időről időre megkeresnek bennünket olvasóink kisebb-nagyobb problémájukkal, gondjaikkal, ezek közül azokat, amiket úgy ítélünk, hogy másoknak is érdekesek lehetnek. közzé tesszük. A most érkezett “olvasói levél” is ebbe a közérdeklődésre érdemes kategóriába esik, hiszen a menekült lét érzéseire hívja fel a figyelmet, méghozzá az érintett szemszögéből.

Tovább