Sorting by

×

Politico: Orbán ára, avagy “megoldást akarunk találni Magyarország gazdasági problémáira, de ilyen összegről szó sem lehet”

„Ha ilyen magasra teszik a lécet, hol lesz a középút? Mindannyian megoldást akarunk találni Magyarország gazdasági problémáira, de ilyen összegekről szó sem lehet” – idézi egy uniós diplomata véleményét a Politico cikke alapján a 444.hu, miután Szijjártó Péter hétfőn azt mondta, 15-18 milliárd euróból lehetne modernizálni a magyar energiaszerkezetet, hogy vállalható legyen az orosz olajembargó.

Tovább

Újranyitották a szárazföldi határokat Marokkó és az észak-afrikai spanyol autonóm városok között

Több mint két év után kedden újranyitották a szárazföldi határokat Marokkó és az észak-afrikai spanyol autonóm városok, Ceuta és Melilla között.

Tovább

“Most már hivatalos: a folyó halott, és ezt egyetlen hatóság sem tagadhatja” – Kihalt a Sajó élővilága

Három hónapja ömlik a szennyezett bányavíz a Sajóba, amely miatt már konrkétan kihalt a folyó élővilága. Varga Tibor, a helyi horgászszövetség tagja a folyón történt ökológiai katasztrófa kapcsán a hatóságok tétlensége miatt az Európai Bizottság elé viszi az ügyet – foglalta össze a felvidek.ma-nak nyilatkozva.

Tovább

Tarjányi Péter: állóháború van, az orosz hadsereg magával is küzd és nem dőlt el a harc mérlege egyik irányba sem…

Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le: az USA hírszerzési jelentései és Putyin elnök beszédének elemzése alapján kijelenthető, hogy elhúzódó háború várható Ukrajnában – foglalta össze a nap történései alapján bejegyzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Tovább

Orbán Viktor kijelentése miatt bekérette a zágrábi magyar nagykövetet a horvát külügy

Bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét kedden, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentésére, miszerint “Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle” – jelentette a Hina horvát hírügynökség nyomán az MTI.

Tovább

Tarjányi Péter: Putyint nem érdekli a nyugati politikusok Ukrajnába látogatása, az emberi jogok, nem érdekli más csak Ukrajna legyőzése!

Az elmúlt napok történései és Putyin elnök ma délelőtti moszkvai beszéde alapján az alábbi következtetések vonhatók le…Minden médiahírrel ellentétben az orosz elnök komoly bejelentéseket tett!!! Ezt annak ellenére állítom, hogy nem hirdetett győzelmet és nem rendelt el általános mozgósítást – kezdte rendszeres napi elemzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

Tovább

Putyin nagy bejelentése kicsire sikeredett – Se győzelmet, se mozgósítást nem hirdetett a Vörös téren

Vlagyimir Putyin szerint a nyugati országok tavaly nyílt támadást terveztek a kelet-ukrajnai Donbasz és a 2014-ben Oroszország által annektált Krím ellen, ami „elfogadhatatlan fenyegetést jelentett a határainknál”.

Tovább

Sületlenség, hogy Orbán kamuzik! Megmondta, hogy “folytatja” és folytatja!

Aki eddig is el volt ájulva Orbán Viktor és kormánya teljesítményétől, azoknak nem ugrik görcsbe a gyomra, hogy mialatt Magyarországon napról napra drágább minden, az élelmiszerárak az egekben ,-és ez még csak a kezdet!- addig a vasárnap híre így estére, hogy Kassa Tóváros részében, 8,2 hektáros területen a magyar kormány támogatásával a következő két évben megépülhet a Kassai Labdarúgó Akadémia.

Tovább