Connect with us

Kerítésen innen

Pünkösdi informatikai gondok a határainkon -Tájékozódjon mielőtt külföldre indulna

Megosztás

Legutóbb pünkösdvasárnap 22 óra 53 perckor jelzet hibát a határok informatikai rendszere rendszer.

Megosztás

Az utóbbi években annak ellenére, hogy a kormány első számú feladatai között tartja számon a határvédelmet, mégis egyre többször van gond  vagy csak egyes szakaszokon, vagy teljes egésszében. Legutóbb pünkösdvasárnap 22 óra 53 perckor jelzet hibát a rendszer.

Könnyített átkelés

A várakozási idő csökkentésén nem sokat segített a hírtelenjében bevezetett könnytett átlekési lehetőség sem. A hiba szerencsére éjjel jelentkezett és aránylag gyorsan hétfőn hajnalra elhárították.  A forgalom ismét zavartalan a magyarországi határátkelőhelyeken, miután megszűnt az informatikai probléma – közölte honlapján a rendőrség hétfő hajnalban.

A  tájékoztatás szerint a hiba okát a szakemberek megtalálták és megoldották, így 3 óra 20 perctől a határforgalom a megszokott rendben haladhat.
Az informatikai rendszerhiba vasárnap késő este lépett fel, és az ország valamennyi határátkelőhelyét érintette. Az átkelőknél emiatt könnyített határellenőrzést vezettek be, így nem alakult kijelentős várakozás ez idő alatt – fejeződik be a hivatalos közlemény.

Ami elromolhat el is romlik?

Ezt megelőzően április 24-én történt hasonló eset, akkor így írt róla a rendőrség honlapja:

„Informatikai rendszerprobléma lépett fel hétfőn, 15 óra 20 perctől több közúti határátkelőhelyen és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.  A rendőrség könnyített határellenőrzést vezetett be a várakozási idő csökkentéséért.”

Kapcsolódó

Szerző