Connect with us

Kerítésen túl

Frissítve! – Pszichológus a Fico elleni merényletről – Videon a merénylő nyilatkozata

Fico
Megosztás

A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet a feszültség fokozódását is okozhatja. Egy ilyen cselekedet motivációja eltérő lehet. Eva Klimová pszichológus, a Szlovák Pszichológusi Kamara volt vezetőjének véleménye a Robert Fico miniszterelnök elleni támadás kapcsán.

Lövések Nyitrabányán

Szerdán délután meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után, majd kórházba szállították.  A helyszínen tartózkodó tanúk szerint Fico az őt üdvözlő emberek közé ment, amikor a lövések eldördültek. Fico ezek után a földre esett, majd példás gyorsasággal kórházba szállították, ahol egy többórás műtétet hajtottak végre rajta, írtuk meg elsők között.

Ha a tettet nem büntetik kellőképpen…

„Feltételezem, hogy most különböző vélemények lesznek, különböző módon fogják hibáztatni az embereket, ki a hibás mindezért, miért történt ez egyáltalán, ki követte el, és ezek a csoportok, akiknek más a véleménye, sokkal többet tudnak egymás ellen harcolni”

– magyarázta a szakember.

Szerinte fontos, hogy a cselekményt kellően kivizsgálják, és az elkövetőt megbüntesse.

„Ha ezt a tettet nem büntetik kellőképpen, akkor természetesen utat mutat másoknak, akik hasonlót akarnak elkövetni”

– mondta Klimová.

A motivációról

A pszichológus szerint  egy ilyen cselekedet motivációja eltérő lehet.

„Ez lehet személyes attitűd, amikor az emberrel valami rossz történt az életben, amit egy politikussal vagy a köréből egy másik személlyel társít. Ez lehet hosszú távú frusztráció, frusztráció attól, hogy Szlovákiában az élet feltételei  jelenleg nem a legjobbak”

-de hangsúlyozta, semmi sem indokol egy ilyen cselekedetet.

Frissítés

A merénylő nyilatkozata:
Nem értek egyet a kormány politikájával. A médiát felszámolják… Miért támadják az RTVS-t? Miért rúgták ki Mazákot?

– mondja az Új Szó fordítása szerint a férfi a ta3 televízió által közölt videóban. Ján Mazák a szlovák közmédia eddigi igazgatója volt.

Forrás

fico

Szerző