Connect with us

Sport

Milák Kristóf edzője búcsúzik a világsztártól

milák
Megosztás

Az idősebb korosztály még emlékezhet Kovács András egykor nagy vihart kavart dokumentumfilmjére, a „Nehéz emberek”-re. Milák Kristóf is olyan lehet, mint az abban bemutatott feltalálók, akik céljaik felé megalkuvást nemtűrő módon törtek előre.

„A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól”

Az elmúlt évben, az idei párizsi olimpia 100-méteres pillangóúszásának győztese és a Magyar Úszó Szövetség szinte beszélő viszonyban sem voltak egymással, még a most elköszönő edzőjével is megromlott a versenyző kapcsolata.

„A múlt év nehézségei közben eltávolodtunk egymástól, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett. A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát.”

Pep Guardiola azt mondta Lionel Messiről: szerencsés vagyok, hogy abban a korban élek, amikor ő, és kiváltságosnak érzem magam, hogy az edzője lehettem. Ugyanezt éreztem Gyurta Dániel esetében és ezt Milák Kristófnál is – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak  Virth Balázs:

 „Kristóf zseni, korszakos úszó. A legfontosabb az, hogy visszatérjen az úszás szeretete, ez kell ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon. Ám úgy érzem, ehhez új impulzusokra és új edzőre van szüksége. Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki!”

Hogyan? Tovább?

A mesteredző korrekt szavait végig gondolva az embernek nem minden alap nélkül az jár a fejében, hogy az elmúlt év történései után vajon összetudja-e még csiszolni elvárásait, terveit a szövetség és ez a zseni. Erre a kérdésre alighanem még ez évben megkapjuk a választ.

Előzmény

milák

Szerző