Connect with us

Kerítésen innen

A pornó páter azt sem érti, miért kellene elnézést kérnie – Hablaty a köbön

páter, bese, gergő.
Megosztás

Az utóbbi idők legnagyobb botrányát okozó  pornó pátere, Bese Gergő közösségi oldalán kért elnézést, de a szövegéből kiderül, hogy nem látja, mekkora bűnt követett el, nem is maga, nem is egyháza, hanem az általa megtévesztett hívei ellen.

Kit érdekel, hogy meleg

Az, hogy Bese páter meleg, nem érdekes, az az ő legbelsőbb magánügye, még az is érthető, hogy papi szolgálata közben nem verte nemi irányultságát nagydobra, de az, hogy mindeközben a harcos meleg- és LMBTQ ellenes provokatív propagandista álarcát magára öltve fel is lépett a másság ellen, bármit is mond, megbocsáthatatlan.

A magyarázkodás talán legízléstelenebb része az, amikor arról beszél, hogy rászedték és kihasználták a naivitását:

„Hibát követtem el. Rászedtek, a naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam”

Ki és mivel szedte rá „atyám,” talán bizony halántékához tartott fegyverrel kényszerítették a meleg bulikba és, hogy ezen közben félretéve minden jóérzését misézzen, kormányzati és egyéb épületeket áldjon meg, alighanem jól felfogott önös érdekből?

És még mindig magát fényezi

„Papi szolgálatomat, tanári munkámat a tőlem telhető legjobb tudással és óriási energiával végeztem. Nagyon hálás vagyok a kapott kegyelmekért, az emberek szeretetéért és azért, hogy hivatásomban számos embert vittem közelebb Istenhez és Egyházamhoz.”

A befejezésben ezt mondja a kirúgott pap:

„Az elkövetkező hetekben szeretnék visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életemet. Máté evangéliumában Jézus így szól tanítványaihoz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.”

Bese úr! ha már fentebb szóba hozta:

„hivatásomban számos embert vittem közelebb Istenhez és Egyházamhoz,….”

kényszerűelvonulása alatt” érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy most lelepleződött botrányos életitelével hány embert tántorított el onnan!

Kapcsolódó

páter, beső gergely,

Szerző