Connect with us

Bulvár

Vége az „özönvíznek”, egyelőre – Orvosmeteorológiai előjelzés

árvíz, budapest,
Megosztás

A keddi napon országszerte megszűnik az utóbbi napokra jellemző özönvíz szerű esőzés és utatenged a napokon belül végre bekövetkező   normális őszi időjárásnak. 

„Itt van az ősz”

Kedden kellemesebb hőmérsékletű, változóan párás- felhős-napos, szélcsendes, őszi nap következik. A hajnali, reggeli párásság eloszlik, illetve felhőzetté alakul. Napközben a felhőtakaró időről-időre elvékonyodik, felszakadozik, majd ismét összezáródhat. Időszakos, szűrt napsütésben is lehet bízni. Tartós, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű, de elszórtan ezen a napon is előfordulhat záporeső. Éjszaka is hasonló idő várható. Változó, szakadozott felhőzet, gyenge, mérsékelt légmozgás lesz jellemző. Párásság képződhet, nyirkos lesz a levegő.

Kapcsolódó

Szerdán az ország nagy részén marad a nyugodt, őszi időjárás. Változóan párás-felhős-napos idő, illetve délután gomolyfelhőzetből elszórtan záporok kialakulása valószínű. A hőmérséklet emelkedni kezd, kellemes tartományba, az évszakos átlag köré várható.

Aranyősz?

Csütörtökön előreláthatólag változóan napos idő alakul ki, mérsékelt felhősödésekkel és élénk, az ország keleti és középső területein gyakran erősebb KÉK-i irányú széllel. A hőmérséklet marad az évszakos átlag körül szinten.

Péntekre és a hétvégére jelentős frontoktól mentes, nagyobbrészt napsütéses, nyugodt, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, sőt pár fokkal enyhébb őszi időjárás kialakulása körvonalazódik- olvastuk az EUMET oldalán.

Orvosmeteorológiai előjelzés

Az özönvízszerű esők után, nagyon kellemetlen lesz  a sokfelé előforduló reggeli nyirkos idő, erős pára, köd ami különösen az ízületek számára okoz folytatódó panaszokat. Főleg délnyugaton lesz még jellemző a több keringési panasz, szédülés, mellkasi diszkomfortok, és gyakori következmény a vissza-visszatérő fejfájás. Napközben viszont már jelentősen javulhat a mentális állapotunk. Látnunk kell viszont egy újabb terhelő hatást, a szerdára várható erős melegedéssel újabb próbatétel előtt áll a szervezetünk. Ha Ön is tapasztalja ezeket a panaszokat, nagyon javasolt az időjárás-érzékenység meteogyógyászati vizsgálata.

Pollenjelentés
A csapadékkal javul a pollenhelyzet, de helyenként közepes a parlagfű, továbbá jelen van a csalán, az útifű és a libatop pollenje is.

(Meteoklinika)

özönvíz

 

Szerző