Connect with us

Kerítésen innen

Nagy Márton: nem fizetünk! – A magyar kormány bejelentette, „tesz” az Európai Bíróság jogerős ítéletére

nagy márton
Megosztás

Nagy Márton végre egyértelműsítette a kormány szándékait a 200 millió eurós bírság megfizetéséről, aminek szeptember 17-én járt le a határideje.

Jogászkodás

A kormány részéről a jogi megoldást keresik, a nemzetgazdasági miniszter az Atv.hu kérdésére adott válaszából kiderült: nem fizetünk.

Megszületett a kormánydöntés az EU-s büntetésről: nem fizetünk Az Európai Bíróságnak van egy döntése, amivel nem értünk egyet, ezért nem is fizetjük ki a büntetést. A bíróság egy politikai döntést hozott Magyarországgal szemben.

Előzmény

 Az Európai Bíróság június 13-án 200 millió eurós “migrációs” gigabírságot szabott ki Magyarországra júniusban – plusz napi egymillió euró –, és akkor 45 napos határidőt szabtak ki a bírság megfizetésére, nemrégiben pedig egy újabb 15 napos határidőt, ez járt le tegnap, szeptember 17-én.

A kormányzati kommunikációból eddig is az derült ki, hogy a 200 millió eurós birság befizetése “egyfajta költség”, de a kormánynak felelősen mérlegelnie kell, hogy az uniós bírósági ítélet végrehajtásának milyen költségei vannak. Viszont, ha nem fizetünk, levonja Brüsszel a Magyarországnak járó EU-s forrásokból .

Ezeket olvasta már?

nagy márton,

Szerző