Connect with us

Sport

100 millió eurós csalódás: Mudryk elvesztette helyét a Chelsea kezdőcsapatában, de nem akarják eladni

Megosztás

A Chelsea átigazolási stratégiája erősen megkérdőjelezhető. A klub saját nevelésű játékosokat ad el, hogy megfeleljen a pénzügyi szabályoknak, miközben drága, de nem teljesítő játékosokat tart meg. A fogadóiroda elemzése szerint ez a stratégia jelentősen befolyásolhatja a csapat teljesítményét és a fogadási esélyeket is.

A nyáron több kulcsjátékost eladtak, köztük Raheem Sterlinget és Conor Gallaghert, míg olyan játékosokat tartottak meg, mint Mudryk, Nkunku és Jackson, akik egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Úgy tűnik, ennyi pénzért meg lehetne venni a Cote D’Voire válogatottját, és ez a befektetés jobb befektetés lenne, tekintve a kontinensbajnokságon mutatott hősies szereplésüket.

Mudryk elvesztette helyét a kezdőcsapatban

Az ukrán szélső az előző szezonban több játéklehetőséget kapott, de az új edző, Enzo Maresca alatt elvesztette helyét a kezdőcsapatban. Maresca elégedetlen Mudryk teljesítményével, különösen a labdás játékával. A játékos nem illik az edző elképzeléseibe, aki egyéni képességeket és 1-az-1 elleni játékot vár el a szélsőktől, míg Mudryk inkább egy munkabíró, gyors játékos. Ezért Mudryk csak kosárlabdát nézhet – a második kedvenc sportját.

Kölcsönben gondolkodnak, érdeklődők vannak

Bár Mudryk ragaszkodik a Chelsea-hez és bizonyítani akar, a klub fontolgatja a kölcsönadását. Több csapat, köztük a Bayern München, a Marseille és angol klubok is érdeklődnek iránta. Maresca elismeri Mudryk szorgalmát az edzéseken, de ez egyelőre nem elég a játéklehetőséghez.

A Chelsea könnyen kihasználható célpont

A Chelsea átigazolási politikája következetlen és nem professzionális. A klub olyan játékosokat vásárol, akik ismertek az európai piacon, figyelmen kívül hagyva játékstílusukat és a csapat igényeit. Ez a stratégia nehéz helyzetbe hozta az edzőket, és a csapat teljesítménye is romlott, csak a Konferencia Ligába jutottak be.

Következtetés

A Chelsea jelenlegi helyzete jól mutatja, hogy a nagy összegű igazolások nem garantálják a sikert. A klub most olyan helyzetben van, ahol értékes játékosokat kell eladnia a pénzügyi szabályok betartása érdekében, miközben kevésbé hatékony, de drága játékosokat tart meg. Ez a stratégia hosszú távon fenntarthatatlannak tűnik, és alapos átgondolást igényel a klub vezetésétől. A Chelsea nehéz időszakot él át, de van remény a fejlődésre. A klubnak most olyan lépéseket kell tennie, amelyek megerősítik pozícióját a Premier League-ben.

Szerző