Connect with us

Kerítésen innen

Rogán Cecilia és Sarka Kata meg a biznisz – „A lányok, a lányok…”

rogán, sarka,
Megosztás

A reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó vállalat bevétele emelkedett, így Rogán-Gál Cecília és Sarka Kata tulajdonosok nyeresége is sokszorosára nőtt tavaly. Ezek után a két hölgy majdnem 100 millió forintot vett ki  a közös cégükből.

Késve ugyan, de…

Idén is jóval a május végi leadási határidő után adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját Rogán-Gaál Cecília és a Sarka Kata közös cége, a Nakama & Partners Kft. A közzétett beszámoló szerint a két tulajdonos összesen 91 milliót forintot vett ki a cégből, a tulajdoni hányaduk alapján Rogán-Gaál Cecília 46,6, Sarka Kata pedig 44,8 millió forinttal gazdagodott – írja a 444.hu.

” Kisebb csoda, hogy a NAV még nem törölte”

A dokumentumok szerint a már kilencedik éve működő, reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó vállalat 2023-ban valamivel több bevételhez jutott a korábbinál: 359 millió forint folyt be a kasszába az előző évi 333,7 millió forinthoz képest. A profit viszont sokszorosára nőtt, a 2022-es 14 millió forint után tavaly 77,8 millióval zárták az évet.

A lap szerint kisebb csoda, hogy a NAV még nem törölte a Nakama adószámát, tekintettel arra, hogy folyamatosan több hónapos csúszással adja le a beszámolóját. A szabályok szerint ugyanis, amennyiben egy cég nem tartja a május 31-i határidőt, akkor 30 napos határidővel a NAV közzétételi kötelezettség teljesítésére szólít fel.

Ha még erre sem nyújtják be a dokumentumokat, akkor egy újabb 30 napos határidőt kap a cég és mellé 200 ezer forintos bírságot. Viszont ezt a 30 napot sem tartják be, akkor az adóhatóság hivatalból törli az adószámot és kezdeményezi a cég megszűntnek nyilvánítását.

Kapcsolódó

rogán sarka,

Szerző