Connect with us

Budapesti hétköznapok

Nem lesz egyszerű közlekedni a nemzeti ünnepen

nemzeti ünnep
Megosztás

Nemzeti ünnepeink mindig kisebb-nagyobb közlekedési káosszal járnak, bármit tesznek is a közlekedésszervezők. A két legnagyobb ünnepnap március 15 és október 23 különösen ilyenek. Lássuk mi várható holnap, de egy „jótanácsot” már most adhatunk: ha nem demonstrálni indul, a legjobban akkor jár ha otthon marad, vagy csak gyalogosan megközelíthető célokat tűz ki magaelé.

Ünnepség, ünnepség hátán

Október 23-a nemzeti ünnepünk. Ezen a napon az 1956. évi forradalom és szabadságharc kitörésére emlékezünk. A nemzeti ünnephez kapcsolódóan városszerte tartanak ünnepi megemlékezéseket és demonstrációkat: október 22-én délután a Műegyetemnél, amelyet követően a résztvevők a Bem József térig vonulnak; október 23-án pedig a reggeli órákban a Kossuth Lajos téren, a délutáni és kora esti órákban a Margit körúton. A rendezvényekhez kapcsolódó lezárások miatt változik az érintett BKK-járatok közlekedése is: több villamos-, buszjárat módosított útvonalon közlekedik az ünnepnapon.

A valós idejű közúti közlekedési változásokat ide koppintva mindig megtalálod. Az érintett időszakban utazásodat érdemes a valós idejű forgalmat figyelő útvonaltervező alkalmazásokkal – mint a Waze vagy a Google Maps – még indulás előtt megtervezni.

Kövesd cikkeinket a Google Hírek-en!

Kapcsolódó

nemzeti ünnep

Szerző