Connect with us

Bulvár

Az utolsó óraátállítás?

óraátállítás
Megosztás

Vasárnap hajnalban visszakapjuk a nyár által  „elvett” egy óránkat, kezdődik téli időszámítás hajnal 3-kor még csak 2 lesz. Állítólag ez az utolsó óraátállítás, megszűnik végre a mára már, egyébként is, értelmét vesztett zsonglőrködés az idővel.

Na még egyszer?

Vasárnap, hajnali 3 órakor kell vissza csavarni az „idő kerekét” 2 órára

és ezzel helyreáll az évezredes rend.

Hogyan tovább?

Az Európai Bizottság 2018. szeptember 12-én nyújtotta be az évszakokhoz kapcsolódó óraátállítás megszüntetéséről szóló irányelvjavaslatot, amelynek fő elemei a következők:

  • az évi kétszeri óraátállítás megszüntetése minden uniós országban
  • egy olyan rendszer létrehozása, amelyen keresztül az uniós országok bejelenthetik, ha meg kívánják változtatni a standard idejüket

Elfogadása esetén az irányelv megszüntetné az Európai Unióban az évente kétszeri óraátállítást, azaz a téli és a nyári időszámítást

-olvasható az Európai Tanács hivatalos honlapján.

<<< Olvasd cikkeinket a Facebookon és a Google hírei között is! >>>

A kormány támogatná a csak nyárit….

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt mondta: a magyar kormány az óraállítás eltörlése mellett van, de az Unió egységesség melletti kiállása lassítja a folyamatot.

Ha ilyen döntés születne, akkor támogatnánk, hogy csak nyári időszámítás legyen

– fogalmazott egy  kérdésre a miniszter.

Mir gondolnak az emberek?

A Pénzcentrum éppen egy éve, a témában,  készíttetett felmérésnek az eredménye eredmény önmagáért beszél:

a válaszadók több, mint kétharmada szerint régen el kellett volna törölni az egész mizériát. A válaszadók további 17 százaléka szerint szintén el kell törölni, méghozzá minél hamarabb. Csak olvasóink hét és fél százalékát nem zavarja az óraátállítás, csaknem négy százalékuk szerint pedig ellentétesen gondolja a nagy többséggel: szerintük mindenképpen meg kellene tartani a jelenlegi óraátállítási rendszert.

óraátállítás

Ezeket olvasta már?

 

óraátállítás,

 

Szerző