Sokunokás nagyiként ünnep, ha a temérdek „kölköm kölke” nálunk van, ami persze magában foglalja, hogy gyakran megéhezik a siserehad. Ilyenkor jól jön a „messzeföldön híres” lelemény és a néha meghökkentő ötlet-hegy, amit megfűszerez az otthon már alig ismert „ételillat”, amit a korosztályom minden nap érezhetett, amikor hazament a suliból. Gyerekeink „ételszagnak” hívják és igyekeznek kerülni a szebbnél szebb konyháik főzéssel történő koszolását. jöjjenek a filléres fincsaságok!
Igen ám, de….
Egy-egy ilyen nap nemkevés „logisztikát” kíván, ugyanis nem csak a szép és friss alapanyag beszerzési helyét kell felkutatni, hanem az árcédulák három, vagy inkább négyjegyű számait is figyelni kényszerülünk. Sebaj, az unokák elégedett pofija és a
pfú, nagyi, ez fantasztikus volt….
elégedett mondat egyre többszöri ismétlése csodákra képes! Ezentúl megosztom azzal, akit érdekel, mert hasonló cipőben jár, hogy nekem miket sikerült kitörpölnöm.
Vágjunk bele!
Nálunk nagy sláger a
Rakott makaróni párizsival – filléres finomság a mindennapokra!
Hozzávalók négy éhes gyerekszájra méretezve
- 25 deka makaróni,
- 5 deka zsír vagy olaj,
- 6 deka vaj,
- 15 deka párizsi,
- 2 tojás,
- 5 deka reszelt sajt,
- 2 deci tejföl,
- törött bors,
- só.
Innen válik csak érdekessé a dolog, de ehhez egyet kattintania szükséges!