Connect with us

Bulvár

Az átkosban filléres, manapság párszáz forintos finomságok tárháza, avagy enni kell…. 1.

Megosztás

Sokunokás nagyiként ünnep, ha a temérdek „kölköm kölke” nálunk van, ami persze magában foglalja, hogy gyakran megéhezik a siserehad. Ilyenkor jól jön a „messzeföldön híres” lelemény és a néha meghökkentő ötlet-hegy, amit megfűszerez az otthon már alig ismert „ételillat”, amit a korosztályom minden nap érezhetett, amikor hazament a suliból. Gyerekeink „ételszagnak” hívják és igyekeznek kerülni a szebbnél szebb konyháik főzéssel történő koszolását. jöjjenek a filléres fincsaságok!

Az átkosban filléres, manapság párszáz forintos finomságok tárháza, avagy enni kell…. 2.
Megosztás

Elkészítés

A makarónit sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben kockára vágjuk a párizsit és 5 deka zsíron megpirítjuk, majd a makarónihoz keverjük. A tojásokat és a tejfölt egy edényben sóval, borssal habverővel jól összekeverjük. Vajjal kikenünk egy tűzálló tálat és szétterítjük rajta a makarónit. Ráöntjük a tejfölös tojást, megszórjuk a reszelt sajttal és sütőben pirosra sütjük. Salátával, savanyúsággal tálaljuk. Valami ilyesmire gondoltam:

Nincs más dolgunk, mint gyönyörködni kell a srácokban, ahogy egymást túllicitálva tömik a fejüket és közben jóízűen cseverésznek. no és elmosogatni…..

Forrás

FRISS!

Szerző

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse