adó - Városi Kurír

Sorting by

×

Kétszeres lesz minden alkalmi munkás (mezőgazdasági, turisztikai, építőipari munkás) napi adója – “A világ legnagyobb illuzionistája a legszegényebbektől vesz el..”

Egy újabb adóteherváltozás -kétszeresére emelés-, amit persze nem a mi kontónkra emel meg a regnáló kormány, hanem….. kiére is? Mely cégeknél, vállalkozóknál tervezhet azonnali és átfogó ellenőrzést rittyenteni az ezért felelős Varga miniszterasszony? Amíg ezen törpölnek, nézzük, hogy mennyi lesz az annyi….

Tovább

Erről beszélek, nyuszó-muszó! A Ryanair -és kik még?- áthárítja az utasokra az extraprofitadót

Emlékeznek még -pár napja történt!- a kormány május végén jelentette be, hogy több szektorra extraprofitadót vetnek ki. A légitársaságoktól 30 milliárd forint bevételt várnak. Gulyás Gergely miniszter akkor azt mondta, nem indokolt átterhelni az adót a fogyasztókra, de „ha ilyet mi tömegesen és nagy mértékben látunk, akkor ez ellen fel fogunk lépni, és az így keletkező esetleges extra hasznokat a kormánynak van jogi eszköze elvonni, tehát ezt nem javasolnánk senkinek”.

Tovább

Telex: “…az extraprofitadó kivetésének kéjes érzése úgy összekovácsolja a politikai oldalakat, mint szinte semmi más…!”

Hogy Önt nem hívták a véleményét kérve? Esetleg, ha csörgött volna a telefon Ön mit válaszolt volna? A megkérdezettek végig gondolták, hogy a sor végén mindíg mi, a “zemberek” állunk? Ezekre a kérdésekre nem kapunk választ, de egy biztos: a magyar választók 70 százaléka egyetért az extraprofit-különadó kivetésével – derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából, míg a járvány és a háború hatásaiból nyereségre szert tevő vállalatokra kivetett különadót kevesebb mint negyedük (23 százalék) ellenzi.

Tovább

Engoron bíró: Trump úr, tudom, hogy ön komolyan veszi a saját dolgát, én is az enyémet! – Ítélet az ex elnök ügyében

A bíróság megsértése miatt elítélte Donald Trumpot egy New York-i bíró hétfőn, amiért a volt amerikai elnök nem adta át Letitia James, az állam demokrata párti főügyésze által kért üzleti dokumentumokat – közölte hétfőn az amerikai sajtó.

Tovább

Juszt László: Orbán a bukásra játszik

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ez esetben a regnáló viselkedését vette górcsöve alá….

Tovább

Biztos, hogy jó helyre utalta a gépjárműadóját? – 400.000-en benézték!

Ha a napokban fizetési értesítőt kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), akkor minden bizonnyal benézték a gépjárműadó fizetésének címzettjét. 2021. január 1-jétől az önkormányzatok helyett a NAV a kedvezményezett, a kormány ugyanis a veszélyhelyzetre hivatkozva tavaly megváltoztatta a több évtizedes gyakorlatot.

Tovább

Parragh újra rátérdel az önkormányzatok nyakára! – Ez esetben nem érvényes az “aki magyar, nem térdel” rigmus?

Parragh László hű csatlósként dobta be a köztudatba, hogy az iparűzési adóelvonás csak a kezdet az önkormányzatok kivéreztetése ügyében, amit továbbra is fenntartandónak tart, hanem újabbakkal tetézné: például azzal, hogy ne lehessen ingatlan adót, vagy turisztikai hozzájárulást emelni.

Tovább

Szanyi Tibor: semmilyen Mészáros-, vagy Tiborcz-adót nem vetnék ki – Halál egyszerű a képlet

Az országgyűlési választási kampány kezdetét onnan lehet felismerni, hogy a politikusok rázendítenek az adóügyekre. A viták lényege, hogy szinte mindenki meg akar adóztatni valakiket, amiből a nép rendszerint azt érzi ki, hogy ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, azaz a legtetszetősebbnek kinéző büntetőadó egy óvatlan pillanatban akár őt is utolérheti.

Tovább

Karácsony Gergely: lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is! – …és a többi jómadárral mi a terv?

Aki sumákol a közbeszerzéseknél, fizessen Tiborcz adót! A remek ötlet 2018-ban született Hadházy Ákos nevéhez köthetően, aki az illeték névadója is egyben. Arról, hogy pontosan milyen súlyos visszaéléseket tárt fel az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF), már írtunk. A képviselő javaslata a parlamentben zárt fideszfülekre talált, de Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt programpontjai közé emelte és megfejelte Mészáros Lőrinc számonkérésével is.

Tovább

Nézzétek hülyének a nénikéteket! Ha hagyja…. – Az újsütetű konzultáció margójára

A kormányzat hivatalos Facebook-oldalán tette közzé az újabb nemzeti konzultáció kérdéseit. A kérdőívek postázása ma kezdődik., úgyhogy akiben ég a buzgalom, hogy részese legyen a sokmilliós kormány-őrületnek, az figyelje a postaládáját!

Tovább

Karácsonynál megakadt a tű: Tiborcz-adó, Tiborcz-adó – És Önnél?

A miniszterelnök vejének a saját neve kapcsán indított perről sem sikerült igazat mondania, hiszen az első fok elvesztése után legfeljebb döntetlenre mentett másodfokon, mi megyünk tovább, már készül a beadványunk a Kúriára. Ja, és Tiborcz István a másodfokú döntés szerint is közszereplő – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Tovább

Haladék a 2021-es adóbevallásra, ilyen van? Igen! Így kérhető….

A NAV tájékoztatása szerint a járvány miatt méltányolható igazolási kérelemmel elkerülhető a késve beadott bevallás miatti szankció. Fontos ugyanakkor, hogy még engedélyezett mulasztás esetén is automatikusan felszámítják késedelmi pótlékot, így annak törlését is külön kérni kell – figyelmeztetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább

Bauer Tamás: ki helyett adózzunk?

Aki kormányoz vagy kormányzásra készül, az akkor jár el tisztességesen, ha mindig abból indul ki és azt tudatosítja a közönségében is, hogy adót elengedni vagy csökkenteni csak úgy lehet, ha máshol, másokra több adót vetünk ki. Aki úgy helyesli Orbán jutalom-adómentességét vagy úgy követel maga ilyen vagy olyan áfa-csökkentést, hogy ezt nem mondja meg, az félrevezeti az embereket.

Tovább