Figyelem! Megemeli a kormány a benzin és a gázolaj adóját

Tudja, hogy ahányszor tankol, adózott jövedelméből pontosan hány forinttal támogatja az ÁFA-n kívül a kormányt? Szerintük nem eléggel, mert az ezt is szabályozó kedden benyújtott új adótörvényeket még a nyári szünet előtt elfogadhatja az Országgyűlés, tudatta a Pénzügyminisztérium keddi közleményében.

Viszi a pénzünket az új adó: mikor kell fizetnünk és mikor nem?

Csütörtök reggelre jogszabály cunami várta a pénzüket még nem állampapírban tartókat. Kis- és nagybefektetők most egyaránt a cirkalmas megfogalmazásokat bújhatják, ha meg akarják tudni, mikor és mennyi plusz adóba kerül nekik, ha még mindig nem hajlandók állampapírt venni a pénzükért. Végigvettük az újabb adóteher és előírások legfontosabb kérdéseit.

NAV, a kis hamis – Célkeresztben az erotikus tartalomgyártók, hiszen adózni nekik is kell….

A megfelelő sminkelés, a domború idomokon feszülő ruhák mellett az adózásra is figyelni kell azoknak, akik aktívan használják tartalomgyártóként a többnyire felnőtt tartalmak árusítására használt platformot, a OnlyFans közösségi oldalt. Felvetődik a kérdés, vajon mi a helyzet Magyarországon: kiknek kell adót, áfát fizetniük és pontosan mennyit?

„Most legyél pénzügyi nyomozó!” – NAV-toborzóvideó kering a neten

„Gyerekkori álmom vált valóra, amikor néhány hónappal ezelőtt megérkeztem. Felvettek! Mindezt több próbálkozás és hosszas felkészülés előzte meg, de minden pillanatát élveztem….” – lelkendezik egy pénzügyőr-zászlós a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán, ahol több párperces videóban toboroz fiatalokat a cég felhívva a figyelmet a hamarosan lejáró határidőre.

Nyugi, ha többet kell fizetnie a telefonért és az internetért, az nem áremelés, csak „díjkorrekciós kiigazítás”

A közmilliárdokért felvásárolt Vodafone és persze a többi telefon- és internetszolgáltató is magasról tesz az Orbán-ígéretre, miszerint a rájuk kirótt extraprofit adót nem terhelik át a „kedves ügyfelekre” és feltalálták a csőben a lyukat: kommunikálnak. Ettől ugyan mi fizetjük majd a többletelvonást, de a „duma”, aminek felelőse és a rá biztosított szintén közmilliárdok elköltéltések „ura”: Rogán Antal beindította a kommunikációs kábítást.

Bedobva a köztudatba az újabb „Unió a hibás”-ügy: a TAO-támogatás

Vasárnap este jelent meg az MTI-hírek között, hogy Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, hogy a 2023. június 30-án lejáró engedélyű TAO-program folytatását hiába támogatja a kormány, a döntés az Európai Unió kezében van, ami nélkül -elmondása szerint- a 2011-es bevezetésekor 3200 olyan sportszervezet volt Magyarországon, amely a lét és a nemlét küszöbén állt és amiknek a sorsa a döntéstől függ.

A Lánchíd-projekt ÁFA-ja cirka 5 milliárd forint – Ennyi folyik be adó formájában a költségvetésbe

Budapest főváros önkormányzat a civil szervezetek és a budapestiekből álló közösségi gyűlés javaslatára amellett döntött, hogy a Lánchíd felújítása végéig tartó tesztidőszakban csak a buszok, taxik, motorosok és biciklisek használhassák az átkelőt. A kísérlet végén, várhatóan jövő nyáron pedig a budapestiek dönthetnek majd arról, hogy milyen legyen a Lánchíd felújítás utáni, végleges forgalmi rendje – közölte Karácsony Gergely szombaton közösségi oldalán.