Befektetések – várható hozamok és egyéb hasznos tudnivalók

Amikor a nyugdíj előtakarékosságról vagy épp valamilyen biztosításról van szó, akkor szinte minden esetben felmerülnek a különféle befektetések. Ezekből többféle is létezik a különféle konstrukciókon belül. Ráadásul többféle értékpapírhoz, valamint befektetési egységhez is köthetők. A lényeg, hogy amikor a jövőnkre vagy épp a jelenünkre szeretnénk gondolni, akkor néha nagy lehet a zavar a különféle pénzügyi fogalmakkal kapcsolatban. Az alábbiakban bemutatunk pár közismert befektetési formát.

Read more

Vigyázat! A banki csalók már a spájzában vannak!

Egyre gyakrabban tűnnek fel banki csalók, akik telefonon, banki ügyintézőnek kiadva magukat, pénzt próbálnak kicsalni az áldozatuktól. A kiberbiztonsági szakértő szerint a legfontosabb, hogy soha senkinek ne adjuk meg a bankkártyánk adatait, ha pedig valaki úgy mutatkozik be, hogy banki alkalmazott, mindenképpen ellenőrizzük le úgy, hogy visszahívjuk az ügyfélszolgálatot. Az Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavalyihoz képest idén megduplázódott a banki adathalász-kísérletek száma. Az ATV Híradójának riportja.

Read more

Szia, uram! Eladó bank érdekel? – Tiborcz -Orbánvő- István: a Gránit Bank csak a kezdet volt……

Egy hete derült ki a nagyközönségnek, hogy az Orbán-család legidősebb sarja, Ráhel és családja marbellai egyéves kiruccanásuk után hazaköltöztek. Míg a hölgy butikot nyitott kisgyermekes szülőknek-nagyszülőknek, addig Tiborc István, a férj sem tétlenkedik.

Read more

Látta már a aktuális bankkivonatát? A pénzintézet sem rest, díjat emel!

A pénzintézetek is követik az emelkedő inflációt, több intézmény tavasszal minden díját emeli. Elszabadult az infláció, egyre látványosabb a banki költségek emelkedése – számolt be a 24.hu az azenpenzem.hu cikke nyomán. Mint írták, tavasszal több banknál is jelentős drágulás várható. Amíg alig romlott a pénzünk, kicsi volt az infláció, a bankok is szerény mértékben drágították szolgáltatásaikat. De ez most már nincs így.

Read more