Putyinnal szemben élete végéig érvényben marad az elfogatóparancs – Ezzel szemben Magyarországon…..

A Nemzetközi Büntetőbíróság által Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben kiadott elfogatóparancs akkor is hatályban marad, ha véget ér az ukrajnai háború. „A háborús bűncselekmények nem évülnek el, ez volt az egyik alapelve a második világháború után lefolytatott nürnbergi pereknek is”

Havas Henrik: én még ilyet nem b@szt@m! – Gondolatok egy Fradi-meccs és a „pálya szélén rángatózó nyakkendős, ványadt kölök” kapcsán

Havas Henrik rendszeresen jelentkezik Facebook-oldalán olyan bejegyzésekkel, amiben egy-egy hír kapcsán eszébe jutó történetet mesél el. Most egy meccs (az, amelyikben Ferencváros–Bayer Leverkusen 0 – 2-őt játszott a Puskás Arénában) indította be a gondolkodót, aki Mészöly Kálmán telefonhívásától jutott el a pálya szélén ügyetlenkedő kitudjaki-ig. Az érdekes eszmefuttatását betűhíven közöljük.

Bogdán László több volt, mint polgármester: ösztöndíjátadás a Cserdiben élő gyermekeknek

Bogdán László 14 évig volt Cserdi polgármestere volt (2006-tól haláláig, 2020. júliusáig). Tisztában volt azzal, hogy a cigányság felemelkedéséhez tudásra van szükség. Büszke volt arra, hogy a település minden gyermeke tanul, mert tudta, csak ez adhat esélyt arra, hogy többre vigyék az életben, mint a szüleik. Bogdán László több volt, mint polgi, a településen élők „apja” is volt egyben.

Fűtés helyett tiltás – A katolikus gimnáziumban tényleg a gyerek az első?

Be kell látni, a hit sokféle dologra megoldás, de a hideg ellen nem sokat segít. Ezt egy szülő árulta el, hogy 15 fok volt múlt héten a kiskunmajsai katolikus gimnázium kollégiumi szobáiban és a tantermeiben is. A fürdőszoba falát beborította a penész, a kollégisták hősugárzókkal próbálnak melegedni.