Mi az összefüggés Magyarország és Burkina Faso, Kuwait, a Salamon-szigetek, Kelet-Timor, Trinidad, Tobago valamint Vietnam között? Szabad a gazda? A korrupció mértéke!

Magyarország egyre-másra dönti meg saját korrupcióhelyezési-lista rekordját a “ha csinálunk valamit, azt teljes erőbedobással… a falig”-jegyében. 2021-ben még csak a második legkorruptabb állam volt Magyarország az EU-ban, 2022-ben viszont már az utolsó helyen végzett. A világranglistán a 77. helyen állunk, Burkina Faso és Kuvait szomszédságában – olvasható a Transparency International korrupciós jelentésében (Korrupcióérzékelési Index – Corruption Perceptions Index, CPI).

Read more

Magyar György: az ügyészség bizonyítékokat semmisített meg?!

Az már tényleg a jogállam halála, ha a nyomozó hatóság saját hatáskörében dönti el, hogy egy súlyos, a volt igazságügyminiszter-helyettest érintő korrupciós ügyben semmisít meg az eljárás kezdeti szakaszában az eset teljes feltárása érdekében esetleg fontos bizonyítékokat.

Read more

Csak nehogy meghosszabbítsák Felcsútig a lecsapolást! – írta egy kommentelő Orbán paprikás bejegyzésére reagálva

“Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!” – horkant fel Orbán Viktor brüsszeli bejelentkezésében közösségi oldalán, amiben célzásokat tett Eva Kailire, az Európai parlament korrupció miatt letartóztatott alelnökére és a jelenleg Brüsszelben folyó vizsgálatokra.

Read more

Börtönlátogatáson a határőrök, hogy eszükbe se jusson korrumpálódni – Mikor fogják az eljárást a politikusoknál is bevezetni?

Börtönlátogatást szerveztek a határt őrzők körében, hogy elijesszék őket a korrumpálhatóságnak még a gondolatától is, na nem nálunk, hanem Romániában – tájékoztatta a közt az Adevarul román portál alapján az MTI. Valami ott sem mehet ideálisan, mert a börtönőrök szakszervezetének vezetője azonnal arra asszociált, hogy ki mindenkinek kellene még ilyen túrát szervezni.

Read more

Pin It on Pinterest