lakás - Városi Kurír

Sorting by

×

Portugáliába kivándorolni: csak egy buddhista nyugalmával és erős hátországgal

Portugália csendes kis ország Latin-Európában, ahogy én szoktam mondani, de hallottam már olyat is, hogy olyan ez olyan, mint az édes méreg. A Magyarországról idejövőknek teremhet babér, de sokat kell érte dolgozni és sok múlik a szerencsén és a kapcsolatokon. Portugáliai tudósítónk cikke főleg azoknak szól, akik éppen a kivándorláson törik a fejüket.

Tovább

A jó Csiszár virágvasárnapja

Csiszár Jenő új rezidenciát kapott tőlünk (tőled is, tőlem is, bizony!) a Lago di Como (Comói tó) partján, 60 kilométerre a főkonzulátustól. Megkérdezték a KKM-et. “A magyar külügyminisztérium annyit válaszolt …, hogy a rezidenciát a jogszabályoknak megfelelően választották ki, és nincs előírás a külképviselet és a rezidencia távolságára. A HVG úgy tudja, Szijjártó Péter is járt Csiszár villájában.” Naná, épp ott nem járt volna?

Tovább

“…Megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer Ft-ért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre…” – Ha segíteni szeretnél, de nem tudod hogyan…!

Sok civil egyesület és magánember érzi, hogy segíteni szeretne az Ukrajnából menekülni kényszerülőknek, de nem tudja, hogyan tegye. A Migration Aid felhívást tett közzé, amiben lehetséges megoldási javaslatokat ajánl és az egy nap alatt kialakult problémákra hívja fel a figyelmet.

Tovább

Frissítve Matolcsy Ádám helyreigazításával!!! A Matolcsy-gyerek ha nem a budai, akkor a dubai luxuslakásban tengeti…. – Az információért köszönet illeti a kedves feleségét…..

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, Hadházy Ákos felplankolta egy Instagram-bejegyzés nyomába eredve, hogy Matolcsy Ádám, az MNB-vezér fia abban az 1,3 milliárd forint értékű svábhegyi palotában él (élt), amit a jegybank alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány vásárolt meg még 2015-ben, nagyrészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből.

Tovább

Karácsony Gergely: hogy mi a hasonlóság az Eötvös-cirkusz és a Fidesz-média között?

A szerdai nap “bombaleleplezése” volt, amit a Ripostban “robbantottak” egy “olvasóra” hivatkozva, hogy Karácsony Gergely trükközött a vagyonnyilatkozatával, mert a II. kerületben lakik, ám ennek nincs nyoma. Futótűzként vették át egymástól a több néven, de egy híranyagból dolgozó kormányközeli portálok megspékelve a “másik felháborodott olvasó” fotójával a főpolgármester “buszsáv-használós” hírével.

Tovább

Kisajátítja a kormány a lakásod? Ezentúl nyista cserelakás-kötelezettség!

A múlt héten elfogadott igazságügyi törvénymódosító-csomag részeként változnak a kisajátítás szabályai. 2022. január 1-től a lakók számára kedvezőtlenebbek lesznek, ugyanis törvényesen bújhat ki kötelezettsége alól az eistandot kezdeményező – hívta fel a figyelmet az Utcajogász.

Tovább

Fű alatt elővásárlási jogot szerzett a kormány a tuti helyen lévő 200 négyzetméternél nagyobb lakásokra! – Semjén Zsolt ebből sem maradhatott ki!

Emlékeznek? A nyáron megváltoztatott örökségvédelmi szabályozás a 200 négyzetméternél nagyobb ingatlanokat érinti a Duna-partok, a budai Várnegyed és az Andrássy út világörökségi helyszínein. Az volt a “kormány-mondás”, hogy a szabályozás célja az volt, hogy az értékes területeken álló ingatlanok ne kerüljenek tömegesen külföldiek kezébe, vagy azokat a világörökségi területhez nem méltó célra használják fel. Most kiderült, lakás-ügyben változik a terv….

Tovább

Így fertőtlenítsd át az otthonodat a téli időszak előtt

Ahogy lassan hűvösebbre fordul az idő, úgy válnak egyre gyakoribbá a meghűléses, vírusos megbetegedések is. Ezek a körülmények egyrészt ideális terepet teremtenek a kórokozók elszaporodásához, másrészt immunrendszerünk ilyenkor meggyengülhet és könnyebben elkaphatjuk a betegségeket. Emiatt érdemes fokozott figyelmet fordítani az alapos kézmosásra, használati eszközeink és otthonunk rendszeres fertőtlenítésére is. Ha biztosra akarunk menni, a hagyományos tisztítószerek mellett bevethetünk olyan profi eszközöket is, mint például egy ózongenerátor.

Tovább

Heti Gárdony-abszurd: 720.000 Ft/m2 egy lakás a város által 19.000/m2-ért eladott belvárosi telken

Ki hinné, hogy egy cirka 10.000 lakosú üdülővárosban, mint Gárdony, minden hétre jut egy-egy szekrényből kidőlő felháborodásra alkalmas eset? Az is elgondolkodtató, hogy így lehet ez más Fidesz-vezette helyen is, vagy egyedi a történet. Esetleg a Gárdonyi Közlöny az a csapat, akik hajlandók és képesek is utánajárni a történéseknek és, ha máshol is lenne ilyen lelkes, lakhelye érdekeit figyelemmel kísérő közösség, akkor közelebb jutnánk a valós helyzet megismeréséhez?

Tovább

Belenyúltak a Böröcz-féle lakástörvény-javaslatba, de azért nem annyira, hogy a NER-lovagok ne vehessék meg a kecót

A hírdömpingben nagy időnek számít 3 hét, de feltehetően a Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő törvényjavaslatára sokan emlékeznek, amely célkeresztbe fogta a teljes önkormányzati lakásállomány eladását. Böröcz képviselő mert nagyot álmodni, és beadott, vagy a nevére vett -ki tudja- egy törvénytervezetet, amely  lecsupaszítva a lényegre azt mondja ki: a lakás értékének 30 százalékáért megvásárolhatók lehetnek a jövőben az önkormányzati bérlakások.

Tovább

Rákay Philipnek sikerült, Önnek miért ne? Hogy mi? Olvassa!

Kálvária téri, 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás lakásért cserébe 60 négyzetméteres Bécsi kapu téri önkormányzati bérlakás frissen felújított műemléki épületben? Nem lehetetlen! Ha Rákay Philipnek sikerült, másnak is sikerülhet! – tette fel az ironikus kérdést Pikó András józsefvárosi polgármester közösségi oldalán.

Tovább

“Látom a címeket a propagandasajtóban, hogy „Hadházy törvénysértésre biztat”, és ezúttal igazuk is lesz a bértollnokoknak!”

Nehogy azt higgye a kedves olvasó, hogy Hadházy Ákos képviselő csak úgy, brahiból választotta a figyelemfelhívás törvényesnek nem mondható módját arra, hogy felrázzon minket. Felháborodott, elkeseredett posztját közösségi oldalán tette közzé.

Tovább

A Fidesz előrehozott választási ajándéka: akár a forgalmi érték 10 százalékáért megvehetik önkormányzati lakásukat bérlőik

Fidesz-olvasatban nincs jövőkép, az egyetlen megoldandó dolog a “ma” túlélése, ám ha mellesleg a csurran-cseppen pár érdemtelen millió a hívők zsebében, az a plusz haszon. Hogy közben a “nép” egyszerű gyermekei tovább közelítenek a gödör fenekéhez? Na bumm! Veszteség (ük) nélkül nincs győzelem! A lakás az új csali.

Tovább

Felcsút “belvárosa” után Mészáros Lőrinc beveszi Budapest városmagját is! – Megfelelő ember a …. hova is?

Az rendben van, hogy a fatornyosában számít rá az ember, hogy a falu híres-hírhedt szülöttének érdekeltségébe botlik, na de Budapest belvárosában? Az Andrássy út 57-ben 220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá egy vagyonkezelő cég, amelynek tulajdonosa a Mészáros-közeli Konzum PE magántőkealap. Nem messze innen egy palota is az övék, a szomszédban pedig Mészáros tőzsdei cége működik.

Tovább

Mit ér 30 millió forint Budapesten és annak agglomerációjában?

Legyen szó bármilyen típusú ingatlanról, annak megvásárlása mindig sok bonyodalommal jár. Az ingatlanpiaci árak napról napra változnak, melynek nagyobb hányadát külső tényezők befolyásolják. Az Ingatlannet.hu márciusi statisztikáját felhasználva megtudhatjuk, mit ér 30 millió forint Budapest és környékének ingatlanpiacán.

Tovább

Bírságbombán ülnek azok a párok, akik gyerek nélkül maxolják ki a CSOK-ot

Az új támogatási elemek miatt ráadásul még súlyosabb lehet majd a helyzetük 10 év múlva. A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódóan 2021. januártól több kedvezmény is elérhető: használt és új lakás vásárlása esetén nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, új lakás vásárlásánál pedig visszaigényelhető az 5 százalékos általános forgalmi adó, azaz az áfa is.

Tovább