Ukrán nagykövet: Orbán is felelős a bucsai mészárlásért!

Az eurointegration.com.ua híre szerint Andrij Desica, Ukrajna lengyelországi nagykövete Orbán Viktort is felelősnek tartja az ukrajnai városban történt tömeggyilkosságért – írta a karpathir.com.

Read more

A cseh után a lengyel védelmi miniszter sem jön a budapesti V4-es találkozóra! – Alakul a V1?

Mielőtt még a kormánykommunikáció azzal tömné az emberfejeket, hogy a V1 azért baromi jó, mert elsők vagyunk valamiben, -esetünkben a “V”-ben, jelentsen ez bármit is, mondjuk Viktort- vagy mert “V”, azaz Viktor csak egy van szögezzük le, ez csupán azt jelenti, hogy a visegrádi négyek csapatából csak az Orbán Viktor vezette Magyarország maradt és nem azért, mert “csak egy maradhat”.

Read more

Tarjányi Péter: a harcok intenzitása megmaradt, a felek pusztítják egymást ahol érik, a béketárgyalások nem haladnak!

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg a harcban továbbra is követi a lassú, elsősorban tüzérségi támadásokkal és bekerítésekkel operáló katonai doktrínát. Ez humanitárius válságot okoz az ostromlott városokban, de ez Moszkvát nem érdekli.

Read more

Totális kereskedelmi embargót javasolnak a lengyelek az Európai Uniónak – Mit lép Orbán?

Lengyelország azt javasolja az Európai Unió tagállamainak, hogy a vérontás mielőbbi leállításának kikényszerítése teljes kereskedelmi embargót vezessenek be Oroszország ellen.

Read more

Ennyire gáz manapság a magyar köztársasági elnökkel mutatkozni? – Andrzej Duda lengyel kollégája lemond a “megtiszteltetésről”

Úgy volt, hogy nagyszabású ünnepség és szoboravató keretében “ülik meg” idén Bochnia városába a lengyel-magyar barátság napját, de Áder János nem utazik, törölték a programot – értesült az Azonnali.hu. Azt még csak-csak sikerült az újságot ritkán olvasó, vagy kizárólag a kormánymédiát hallgatók-böngészők körében megmagyarázni, hogy a Békemenetre miért nem jönnek a lengyel “kollégák”, de a mostani eset igazolja, hogy nem az elemek összejátszása, hanem Magyarország hozzáállása az orosz agresszorhoz az igazi ok.

Read more

„A határon megnézheted, mit művelt Putyin, haverod” – Matteo Salvini nagy eloldalgása Lengyelországban

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az EU-szkeptikus Északi Liga vezetője az olasz parlament humanitárius missziójának tagjaként hétfő óta Lengyelországban tartózkodik. Varsóban találkozott többek között a Lengyelországba látogató ukrán parlamenti képviselőkkel, kedden pedig a határ menti Przemyśl városába látogatott, ahol közös programon vett részt Wojciech Bakun polgármesterrel.

Read more

Pin It on Pinterest