Paks II. körül csapkodnak a szankciós villámok! – Roszatom cégek az amerikai szankciós listán

Az Egyesült Államok által nyilvánosságra hozott, több mint 50 személyt és céget érintő szankciós lista nem csupán a a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) miatt rendelkezik erős magyar vonatkozásokkal. Az új lista két, a Roszatom tulajdonában álló céget is tartalmaz, a NIKIMT Atomstroy-t illetve a Rusatom Overseas JSC-t – írta Jávor Benedek közösségi oldalán.

Figyelő: a jogsértésért bocsánatot kérünk

Még néhány órán át ez a nyitólap fogadja a figyelo.hu látogatóit. A Figyelő szerkesztősége így hajtja végre a tavaly kiszabott jogerős ítéletet. A személyiségi jogi pernek az volt a célja, hogy bíróság marasztalja el a kormánypárti lap kiadóját, a Mediaworks-öt, mert közhasznú tevékenységet folytató civil szervezeti aktivistákat, egyetemi oktatókat és egyszerű munkavállalókat „idegen, gonosz hatalmak” zsoldosainak állított be – hívta fel a figyelmet a Magyar Helsinki Bizottság.

Téged „közvéleménykutattak” mostanság? – Beindult a Vodafone-para

Amióta kitudódott, hogy a magyar kormány bevásárolta magát a Vodafone-ba, beindult a facebook-népének sajátos közvéleménykutatása arról, hogy ki, mit tapasztalt. Mint a kommentekből kiderült, bizonyíthatatlan ugyan az összefüggés, de sokakat kerestek meg szóban és/vagy írásban mostanság a cég fizetett kérdezői.

Orbán Viktor az Ukrajna ellenségeit soroló szélsőjobbos ukrán honlapon! – Az oldalt nagyon sokan halállistának is nevezik

Orbán Viktor miniszterelnök is felkerült a Mitrovorec szélsőjobbos internetes oldal, Ukrajna ellenségeit tartalmazó listájára. Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, olyan személyes adatokkal, mint a születési dátum, útlevélszám és lakcím.

Ki fizet? Mennyit fizet? Mikor fizet?

Irtó büszke vagyok magamra. Amióta szerepelek valamely (eredetét tekintve elég titokzatos) kormányzati listán, gépemre időnként fontos tájékoztatás érkezik. Szerfölött megtisztelő, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ veszi a fáradtságot, hogy engem, egyszerű nyugdíjas, olykor publikáló állampolgárt fontos közügyekben tájékoztasson, s ezért őszinte köszönetet mondok az intézmény dolgozóinak. (Sejtésem szerint akkor kerültem erre a listára, amikor oltásra regisztráltam, de ez most mellékes. Hogy törvényes-e, az más kérdés)