Biztos, hogy jó helyre utalta a gépjárműadóját? – 400.000-en benézték!

Ha a napokban fizetési értesítőt kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), akkor minden bizonnyal benézték a gépjárműadó fizetésének címzettjét. 2021. január 1-jétől az önkormányzatok helyett a NAV a kedvezményezett, a kormány ugyanis a veszélyhelyzetre hivatkozva tavaly megváltoztatta a több évtizedes gyakorlatot.

Tovább

Karácsony: micsoda véletlen! Két, a NAV szerint giga-adós -Gattyán pártot gründol, Zentai egy lejáratás kulcsfigurája- lépett a Fidesz-tettek mezejére!

Ideje, hogy folytassuk a már megkezdett sorozatunkat azokról a fideszesekről, akik főszereplői a városvezetés elleni indított hazug lejárató kampánynak – harangozta be a folytatásos teleregény, ami esetünkben az életünk történetének egy szelete, Karácsony Gergely közösségi oldalán.

Tovább

A NAV pontosít: részletek az SZJA-visszatérítés szabályairól! – Olvassa, szerintük mit nem értett jól!

A Nemzeti Adó- és vámhivatal három olyan témában tett közzé pontosítást, melyekben szerintük bizonytalanság tapasztalható. Mindenképpen nézzen utána SZJA-visszatérítés ügyben, hogy jár-e Önnek egyáltalán, mit kell érte tennie és mennyi az annyi!

Tovább

“A 13 milliárdos csalás kitervelői, elkövetői röhögve békemeneteltek” – Hét év nyomozgatás után vádemelés az Öveges-program ügyében

Hét évnyi nyomozás után vádat emeltek az Öveges-program ügyében – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos függelten parlamenti képviselő. Örömre semmi ok, az történt, amire a legelejétől fogva számítani lehetett: néhány szerencsétlen kishalat kitesznek a vádlottak padjára, a 13 milliárdos csalás kitervelői, elkövetői pedig röhögve békemenetelnek. Egyikőjük közben református püspök is lett – írta a politikus, aki szerint csupán mellékszereplőket kaptak el.

Tovább

Iványi Gáborék egyik iskolájánál fegyveres NAV-ellenőrök intézkedtek – “Kitartunk!”- üzeni a lelkész

Hol van ilyenkor a kereszténymentő, Azbej Tristan, nemzeti kormányunk üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, aki olyan vehemensen áll ki a megrongált templomok helyreállításáért, ha lehet minél messzebb országhatárunktól, de szó nélkül megy el a Magyarországi Evangéliumi testvérközösség és Iványi Gábor ellehetetlenítése mellett?

Tovább

Újra Iványi Gáborék nyakán a Fidesz-térd? – “…A NAV-ot utasították, hogy (…) foglaljon le minden értékesíthető dolgot…”

A NAV célkeresztje a hátukon: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek. Az Iványi Gábor és az általa vezetett egyház újra a regnáló célkeresztjébe került?

Tovább

Van az úgy, hogy már a rengeteg is kevés – vizsgálódik a NAV a néhai miniszterelnök fia körül

Az oknyomozók a szervezet legfrissebb pénzügyi beszámolóját tekintették át. A néhai miniszterelnökről elnevezett, közpénzből támogatott szervezet tavalyelőtti gazdálkodásával és legújabb pénzes szolgáltatásával is gond van.

Tovább

Megtudtuk, továbbadjuk: ennyivel drágulnak az online rendelt áruk!

A lényeg lecsupaszítva: 10 eurós termékérték alatt, online fizetés esetén mindössze 399 Ft, 10-22 euró között 499 Ft lesz a vám elé állítás díja. Amennyiben nem online, hanem utánvéttel, azaz kézbesítéskor fizet a címzett, úgy a díj magasabb lesz: 799 és 899 Ft.

Tovább

Karácsony szerint Orbán már pakol -“Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok”

A kormányfőjelöltté előlépett budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely szinte naponta küld egyre erősebb tartalmú és hangvételű üzeneteket az Orbán-kormánynak, amik azonban elsősorban a saját követőiben és az őt támadókban vetnek komoly hullámokat. Karácsony ma sem hagyta téma nélkül egyik csoportot sem.

Tovább

Haladék a 2021-es adóbevallásra, ilyen van? Igen! Így kérhető….

A NAV tájékoztatása szerint a járvány miatt méltányolható igazolási kérelemmel elkerülhető a késve beadott bevallás miatti szankció. Fontos ugyanakkor, hogy még engedélyezett mulasztás esetén is automatikusan felszámítják késedelmi pótlékot, így annak törlését is külön kérni kell – figyelmeztetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább

Csaknem kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett eddig Magyarországra – gáz van a Johnson & Johnsonal

Csaknem kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett eddig Magyarországra – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. Kedden megérkezett a 17. – több mint 250 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó – szállítmány Magyarországra.

Tovább

Bírságbombán ülnek azok a párok, akik gyerek nélkül maxolják ki a CSOK-ot

Az új támogatási elemek miatt ráadásul még súlyosabb lehet majd a helyzetük 10 év múlva. A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódóan 2021. januártól több kedvezmény is elérhető: használt és új lakás vásárlása esetén nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, új lakás vásárlásánál pedig visszaigényelhető az 5 százalékos általános forgalmi adó, azaz az áfa is.

Tovább

Tállai András bejelentette az “új világ” eljövetelét!

Három nap múlva, március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak, és április 1-től új időszámítás veszi kezdetét a vállalkozások adóügyintézésében is, olyan, amelyben az adóhivatal jelentős szolgáltatásokat nyújt – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Tovább

A NAV elárulta, meddig lehet rendezni a tartozást, hogy ne érvénytelenítsék a tajszámunkat

Február 12. után érvénytelenné válik a társadalombiztosítási azonosító jele annak, akinek az egészségügyi szolgáltatási járulékból több mint hathavi, 48 ezer forintot meghaladó tartozása van, de addig a járuléktartozás még rendezhető – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Tovább

Még 2 hét, és sok hazánkfia-lánya TAJ-kártyája válik érvénytelenné!

Február 12-én élesednek a tavaly nyáron életbe lépett új társadalombiztosítási törvény fontos rendelkezései: megszűnik az a helyzet, hogy a járulékot (TAJ) fizetők finanszírozzák a társadalombiztosítás rendszerét kijátszók ellátásait – közölte a Pénzügyminisztérium.

Tovább