Vásárhelyi Mária: Pintér Sándor bel-oktatás-egészségügy-szociális-rendvédelmi stb. miniszter törvénye

Ha jól emlékszem éppen az imént ígérte meg a kormány az EU-nak, hogy minden új törvény hatálybalépését társadalmi egyeztetés fogja megelőzni. Vagy legalább szakmai. Amióta ez az ígéret elhangzott egyre-másra hozzák ugyanúgy a törvényeket, ahogy korábban – kezdte közösségi oldala bejegyzését Vásárhelyi Mária szociológus.

“A legrosszabb férfi tanár is jobb, mint a legjobb női” – Vitassuk meg, indítványozza Perintfalvi Rita

A következő elképesztően szexista gondolatokat olvastam egy az “Egyház és közélet” oldalán megjelent cikkben, ami az Állami Számvevőszék jelentésére reagált, ahol ugye a diplomás nőket tették felelőssé a házasságok és a termékenységi mutató csökkenése miatt – írta közösségi oldalán Perintfalvi Rita teológus.

Amit eddig nem tudtunk Orbán Viktorról – Miniszterelnök a “női hölgyek” bűvöletében….

Megszokhattuk, hogy az Orbán Viktorról készülő fotókon igyekszik ádáz, kemény harcos látszatát kelteni, aki mindig kivont szigorral néz a (neki) boldog jövőbe. A háromnapos debreceni határszemléjén azonban olyan fotókat is lőttek róla, ahol mosolyra húzódik a szája. Véletlen lenne, hogy mindegyiken hölgytársaságban látni?

Mi lesz a nők kedvezményes nyugdíjával? Marad? Változik? Eltörlik?

Sok nő gyomra szorulhatott össze az OECD öt évvel ezelőtti jelentése nyomán, amelynek a magyar fejezetében szerepelt egy bekezdés az idősebbek munkaerőpiacon tartásának ösztönzéséről, és ebben az ominózus bekezdésben volt olvasható a következő mondat: “szüntessék meg a nők korai nyugdíjba vonulásának megmaradt lehetőségét” – véli Dr. Farkas András, a Nyugdíjguru.