Ujhelyi: pénzt és életet!

735.788.071 euró, vagyis közel 300 milliárd forint hívható le csak az idei évben abból az összesen mintegy kétezer-milliárd forintos uniós keretből, amelyből a következő hét év során egészségügyi fejlesztési- és beszerzési programokat lehet finanszírozni az európai tagállamokban. Csak az a kérdés, hogy Magyarország és a magyar egészségügyi intézmények, illetve szakmai szervezetek mennyit lesznek képesek sikeresen lehívni ebből a pénzből – kezdte szokásos vasárnapi nyílt levelét Ujhelyi István Európai Parlament képviselő közösségi oldalán.

Rossz szokásaid hatása anyagi helyzetedre – Engedd el őket, hízni fog a bukszád!

A rossz szokások, gondolatok, amelyek szegényebbé tesznek! Változtassuk meg az életünket! Kutatók rájöttek arra, hogy melyek azok a rossz szokások, beidegződések, amelyek szegénységet hoznak életünkben. Ezek a negatív gondolatok az egészségre is ártalamasak, emellett kizárják a szeretetet, a családot, azokat a dolgokat, amelyek boldoggá, gazdaggá tehetnék életünket. Ismerj meg 7 ilyen rossz szokást, amelyektől érdemes megszabadulni, ha azt szeretnénk, hogy kiegyensúlyozott életet élhessünk.

Az ortopéd cipészek jól elbaltázták: von der Leyennek írtak, pedig Orbán Viktornak kellett volna….

Amikor egy hete azt találgattuk, miként tervezi belevonni a “szankciókat” és “Brüsszelt” a kormány a ténybe, hogy nem fizeti ki a gyártóit az egészségbiztosítási alapkezelő, mert kimerült a keret. Péntekre kiderült: az  Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége segítségére siet. Nyílt levelet írtak Ursula von der Leynnek…..

Nem attól jogállam egy ország, hogy nincs bűncselekmény, hanem attól, hogy van következménye

Napok óta azon pörög a magyar sajtó kormányhoz bekötött része és a Megafon-megszólalók, -fokozandó az egyszerű olvasók EU-ellenességét- hogy vizsgálati fogságba került Belgiumban a görög Eva Kailit, az Európai Parlament egyik szocialista alelnöke és három társa, akiket azzal a bűncselekménnyel gyanúsítanak, hogy Katartól fogadtak el pénzt azért, hogy tompítsák az országot ért kritikákat.

Jávor Benedek: még el sem fogadta az EU a magyar Helyreállítási Tervet, már szemérmetlenül lopnak belőle!

A politikus a Helyreállítási Tervben vette észre, hogy Magyarországon annyiért újítana fel egy alföldi vasútszakaszt, amennyiből máshol új, hegyes-völgyes vidéket átszelő szuperexpressz vonalat építenek. A tendert már tavaly megnyerte Orbán pénztárcája, Mészáros. Akkor most érdemes vitatkozni arról, hogy egy bűnszervezet vezeti-e az országot…. – ezzel a kommenttel osztotta meg brüsszeli képviseletének vezetője blogbejegyzését Magyar Bálint közösségi oldalán.

Művégtagokon spórol a regnáló? Elfogyott a pénz, nem fizet az egészségbiztosítási alapkezelő

Hogy ebbe miként tervezi belevonni a “szankciókat” és “Brüsszelt” a kormány, azt még nem tudni, de tény, ami tény: Nem fizeti ki a gyártóit az egészségbiztosítási alapkezelő, mert kimerült a keret. Az érintett cégek attól tartanak, hogy nem élik túl a hiányt – írta a Népszava.

Siker kudarc hátán – Röviden: ‘nix’ ellopni való térkő

A héten megjöttek a várva várt hírek Brüsszelből, amelyek csak azért nem rántották ismét magukkal a forint árfolyamát, mert a pofonok már korábbról be voltak árazva. A sötét fellegek mögül azonban kikandikál egy picinyke siker-napsugár is. Ennek tekintem az Európai Bizottságnak azon javaslatát, hogy a Covid kártételeinek ellen hatni hivatott ún. helyreállítási tervünket jóváhagyni javasolja.