Kacsalábon forgó „falusi szálláshely” az ott “takarító” fideszes polgival, amire 50 millió forint(!) EU-s támogatás folyt el – Hadházy újabb “találmánya”

“Betegszabadságát tölti! Meg a mi pénzünket költi!” – írta egy kommentelő Hadházy Ákos bejegyzéséhez, amiben bizarr beszélgetéséről írt Eged István Pétervására fideszes polgármesterével a kacsalábon forgó „falusi szálláshely” kerítésén keresztül.

Read more

Gárdony polgármestere rákéredzkedett a civil-kezdeményezésre: lesz víz a Velencei tóban, ha kikotorjátok az árkokat….

Nem újkeletű a Velencei tó kritikus állapota, nyáron odáig jutott a tó, hogy száraz lábbal lehetett gyalogolni a mederben, amíg a szem ellátott. Tóth István, a helyi tótumfaktum meghallva a civil kezdeményezést úgy döntött, az élükre áll és “hadba hívta” a tóért aggódókat: ha hoznak felszerelést, kotorhatnak. Ilyen egy virtigli városvezető…..?

Read more

Bogdán László több volt, mint polgármester: ösztöndíjátadás a Cserdiben élő gyermekeknek

Bogdán László 14 évig volt Cserdi polgármestere volt (2006-tól haláláig, 2020. júliusáig). Tisztában volt azzal, hogy a cigányság felemelkedéséhez tudásra van szükség. Büszke volt arra, hogy a település minden gyermeke tanul, mert tudta, csak ez adhat esélyt arra, hogy többre vigyék az életben, mint a szüleik. Bogdán László több volt, mint polgi, a településen élők “apja” is volt egyben.

Read more

… jött ez a víziközmű-lenyúlási kísérlet és sok helyen valami megváltozott… – Sztornó az államosítás?

Visszalépett a kormány: már nem az a célja, hogy az év derekán megkezdett víziközmű-államosítást keresztülverje az önkormányzatokon. Ugyanakkor még senki nem tudja, mi lesz a következő lépés, pedig a vízműcégek a fizetőképességük határához érkeztek – az energiaárak miatt csődhullám fenyegeti őket – foglalta össze a mára kialakult helyzetet a 24.hu.

Read more

Fóti pénzeső a polgármesternek, avagy az önjutalmazás “látványpéksége” – és már nem először!

Arról nem tehet Fót fideszes polgármestere, Vass György, hogy hamar rászokik a dolgokra, esetünkben arra, hogy ebben az évben is jár neki a 6 havi jutalom. Egy évvel ezelőtt azzal indokolt többek között a testület, hogy fent nevezett “a pandémia alatt az idősek, a rászorulók és az egész város lakosságának helyzetét figyelemmel kísérte, tartotta a kapcsolatot a megfelelő szervekkel”.

Read more

Orbán engedékeny pillanata: szabályozhatják az önkormányzatok a közvilágítást

Orbán Viktor ezúttal azt találta ki, hogy még véletlenül se jusson eszébe a díszkivilágítás, esetleg világítás nélkül maradt városok lakóinak, hogy Őt tegyék ezért felelősnek, rányomta a polgármesterekre a “lehetőséget”, szabályozzanak, ha akarnak.

Read more

18 polgármester hisz a csodákban, levelet írtak Orbán miniszterelnöknek

A remény hal meg utoljára! – gondolhatta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és 17 társpolgármester, amikor úgy döntöttek, hogy nyílt levéllel kísérleteznek, melynek címzettje: Orbán Viktor miniszterelnök. Ugyan picit elgondolkodtató, hogy aki a kifütyülését dicséretként értelmezi, méghozzá csípőből, mennyire él a XXl. század Magyarországán, de próba, ugye, szerencse…..

Read more

Pin It on Pinterest