Stockholm-szindróma, méghozzá faltól falig

Társadalomkutatóként akár örülhetnék is annak, hogy olyan közelről és élesben tapasztalhatom a Stockholm Szindróma működését, ahogyan ez ma a magyar társadalomban érzékelhető. Ám természetesen nemhogy nem örülök, hanem kétségbeejtőnek tartom. És azt is látom, hogy ez a fogvatartóval való azonosulás a társadalom egyre szélesebb rétegeire terjed ki – világított rá közösségi oldala bejegyzésében Vásárhelyi Mária szociológus arra, amit 2023 Magyarországán tapasztal.

Börtönlátogatáson a határőrök, hogy eszükbe se jusson korrumpálódni – Mikor fogják az eljárást a politikusoknál is bevezetni?

Börtönlátogatást szerveztek a határt őrzők körében, hogy elijesszék őket a korrumpálhatóságnak még a gondolatától is, na nem nálunk, hanem Romániában – tájékoztatta a közt az Adevarul román portál alapján az MTI. Valami ott sem mehet ideálisan, mert a börtönőrök szakszervezetének vezetője azonnal arra asszociált, hogy ki mindenkinek kellene még ilyen túrát szervezni.

Napi neba….: Hoppál miniszter a vérellátóközpontban buzdított véradásra – Mit gondolt, miért vannak ott a “népek”?

„A Pécsi Regionális Vérellátó Központba szerda délelőtt ellátogatott dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is, szerepet vállalva abban, hogy a jó ügy érdekében buzdítsa a lakosságot a véradásra” – írja a kiváló pártharsona, a bama.hu – vette észre Cseri László fotóművész, akinek képeivel többször találkozhattak olvasóink.

Gyerek-rasszizmus – A magyar válogatott 1-0-ra nyert Anglia ellen – Magyarország felmérhetetlenül sokat vesztett a jövővel szemben

Aki egy kicsit is gondolkodik, nem tud felhőtlenük örülni a sporttörténeti magyar focigyőzelemnek, hiszen a stadiont megtöltő gyerekek bebizonyították, hogy bejött az orbáni rasszizmusra nevelés. 

Hadházy: megvalósult a putyini franchise következő eleme: a hatalom által irányított jólfésült ellenzék immár elkészült

Hadházy Ákos, az ellenzéki összefogás parlamentbe jutott képviselője sajátos szemüvegen keresztül látja és láttatja a világot, amiben élünk. Olvasatában az a normális demokráciákban teljesen természetes eset, hogy két politikus kezet fog egymással Magyarországon sokkal többről árulkodik, mint az emberek közti elfogadott rítus. Hogy igaza van-e, döntsön az olvasó.

Novák Katalin 10 centivel a föld fölött….

“Példamutató, klassz politikusaink vannak’ – írta egy lelkes rajongó annak láttán, hogy Szijjártó Péter után Novák Katalin közösségi oldalának kezelője is szaladós képet tett ki az újdonsült köztársasági elnökasszonyról a Facebookra. Hogy miként következik ebből, hogy a politikában otthon van-e a két amatőr sportkedvelő, azt nem részletezte a kommentelő.

Perintfalvi Rita: nem túl elegáns, ha egy politikus a fark@val akar ismerkedni! – A jobbikos szexbotrány margójára

Köztudottan ellenzéki gondolkodó vagyok, most mégis a Jobbik bizonyos politikusainak tűrhetetlen viselkedését fogom kritizálni. Egyrészt azért, mert az egyházban elkövetett visszaélési ügyek szakértőjeként foglalkoztat minden olyan szexuális bántalmazási ügy, amelyben maga a rendszer, ahol az történik, próbálja eltussolni az ügyeket, csak azért, hogy a saját jó hírnevét védje – írta bejegyzésében Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser.