Elő a bukszákkal Fidesz-hívők, veszteséges a pártotok!

Micsoda dolog, hogy a cirka 2 millió eltökél Fideszben hívő állampolgár tesz arra, hogy a preferált pártjuk milyen anyagi helyzetben van? Kiderült, hogy a Fidesz kimutatása szerint a kormánypárt veszteséggel zárta az előző évet: 3,6 milliárd forint kiadása mellett csak 3,49 milliárd forint bevétele volt – írta a Határozatok tárára hivatkozva a hvg.hu.

Az Átriumhoz 2023-ban egyetlen támogatás érkezett meg: a nézőké

Az Átrium Színház szerint a mai napig nem kezdődött el a tavaly megítélt kultúrtámogatások kifizetése, és a színház pályázatát idén sem bírálták el az április 30-i határidőig. A színház a Facebookon arról posztolt, hogy tavaly összesen 17 millió forint állami támogatáshoz jutottak, de a „többlettámogatási” pályázatokon egy fillért sem nyert az Átrium.

drMáriás: Mészáros Lőrinc – miután visszaadta a brüsszeli támogatásokat

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. 

Európai Bizottság döntése: az akkumulátor-gyarmatosítás elleni küzdelemben nem számíthatunk az EU-ra – állítja az LMP

Az Európai Bizottság ma megállapította, hogy a Magyarország által a gödi Samsung-gyár számára nyújtott közel 90 millió eurós állami támogatással nincs semmi problémája. A mai napon egy újabb írásos igazolást kaptunk arról, hogy az Európai Bizottságnak tökéletesen megfelel, hogy a magyar kormány adófizetői pénzből támogatja azt, hogy szennyezzék termőföldjeinket, mérgezzék és elhasználják ivóvizünket – írta közleményében az LMP.

Meghosszabbítjuk, mint a kisvasutat? Újabb akkumulátorgyárat jelentett be Szijjártó külügyér 38 millió/munkahely állami támogatással

Szijjártó Péternek jutott a „megtisztelő feladat”, hogy tudassa, hogy egy japán vállalat vegyipari üzletága akkumulátoralkatrész-üzemet épít Vácrátóton az állam 2,3 milliárd forintos támogatásával, aminek nyomán hatvan új munkahely jön majd létre. Ez tesók között több, mint 38.000.000.- közforint/ álláslehetőséget jelent. A hülyének is megéri, nemhogy nekünk?!

E heti színház-segélykiálltás: „végveszélyben a Pécsi Harmadik!”

Mindennapossá vált, hogy a magyar vállalkozások sorra mondják be az unalmast, szinte profiltól függetlenül. Nincsenek ezzel másként a színházak sem, amik közül szerencsére a törzsközönségük jóvoltából néhány megmenekülni látszik. Az Átrium a példás összefogásnak és messze nem a kormány kultúrpolitikai döntésének köszönhetően levegőhöz jutott, de meddig lehet még ezt a terhet is áthárítani a szintén nehéz helyzetben lévő kultúrafogyasztókra?