Szombati tüntetés a Klebelsberg Központ előtt a tanárok kirúgása ellen – Nézze élőben!

Szombat délután 17 órakor tüntetés kezdődött a Tanárok a Tanárokért, a Pedagógus Egység, az Egységes Diákfront, a noÁr, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és a Tanítanék szervezésében a közoktatás helyzete miatt, a Klebelsberg Központ épülete előtt.

Read more

Pedagógus, neked semmi nem elég? Kormány-ajándék -ezt úgy látszik nem “Brüsszel” fedezi- érkezése várható!

Tényleg érthetetlen! Nem megmondták a kormánymegszólalók, hogy ha megjön a pénz “Brüsszelből”, akkor majd foglalkoznak a pedagógusok fizetésével? A jó szándékuk jeléül például a bevett egyházak tanárai fejenként havi 61 000 forint kiegészítő támogatást adnak a „bérfejlesztés ellentételezéséhez”. Most meg ez is…..

Read more

Kormány, vigyázz! Feleltetés! – A következő tüntetés: december 9-e, MTVA-székház

Több ezren tüntettek szombat délután a Kossuth téren, a Pedagógusok Szakszervezete és a noÁr Mozgalom közös demonstrációján tanárok, szülők, diákok is felszólaltak. Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért címmel kezdődött ismét demonstráció Budapesten szombaton délután a pedagógusok és az oktatás jobbá tétele mellett. A megmozdulás a Belügyminisztérium épülete előtt kezdődött, ahol a Pedagógusok Szakszervezetének és a diákoknak a képviselői petíciót adtak át a tárca képviselőinek.

Read more

Pakontai Lili utolsóévesként iskolát vált

„Igaz a hír, a körülményekről és részletekről nem kívánok nyilatkozni, amíg a jövő hét hétfői nappal létre nem jön a jogviszony új iskolámmal” – írta a Telex megkeresésére Pakontai Lili, aki felszólalt az október 23-i tanár-diáktüntetésen. A végzős diáktól akkor elhatárolódott a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója, a kormánymédia pedig gőzerővel “karaktergyilkolta”.

Read more

Erről beszélek nyuszó-muszó, avagy erre képes a kormány-sulykolás – Higgyük el, a gondolkodás nem luxus…..

A csapból is folyó, temérdek közpénzt felemésztő kormánypropaganda “csodákra” képes. Főleg, ha párosul a befogadó közeg félelmeivel, gondolkodástól való távolságtartásával. Ha minden a számításaik szerint alakul, nyugodtan tervezhet a regnáló még pár kétharmados választási győzelemmel. Tényleg itt tartunk?

Read more

Palkovics közszolga stand-upolni akart, de az sem az Ő pályája….

Emlékeznek még az idei augusztus 20-i több naposra tervezett “giga-kormányrendezvényre”, amit esőnapján, egy héttel később zanzásítva adtak elő? Az történt, hogy a temérdek nagyokos Palkovics Lászlóval megspékelve az ünnep délelőttjén összedugta amije volt és úgy döntött, hogy nem merik bevállalni az esti népünnepélyt, a tűzijátékot. Okként az OMSZ meteorológiai jelentését nevezték meg…..

Read more

Pin It on Pinterest