Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” hírt hamisított?

Georg Spöttle, akit a kormánymédia rendszeresen foglalkoztat, mint biztonságpolitikai szakértől, most a Pesti Srácoknak segített be abban, hogy “hitelesen tájékoztathasson” az ukrán hadsereg embertelen támadásáról. Na jó, nem az akkor készült videóval, ugyanis a közzétett felvételen éppen az orosz hadsereg bombázását láthatjuk 2016-ból, Aleppoból – adta hírül a 444.hu.

Read more

Tarjányi Péter: más a realitás és más a “pártalap”

Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következetesek vonhatók le az orosz-ukrán háború vonatkozásában… – kezdett bele közösségi oldalán vasárnapi kiértékelésébe Tarjányi Péter biztonságpolitikai elemző. Olvassa, mire jutott!

Read more

Holoda Attila: nincs Barátság? Нет Дружбы?

Augusztus 4-én leállt a Barátság vezeték déli ága, amely Magyarországot, Szlovákiát és Csehországot látja el orosz nyers kőolajjal. Az orosz szállítóvállalat, a Transznyeft jelzése alapján, a Gazprombankon keresztüli tranzitdíj kifizetést nem sikerült megvalósítani a 7. szankciós csomag miatt, így az ukránok – tranzitdíj elmaradása miatt – leállították a forgalmazást a számunkra (is) létfontosságú csővezetéken.

Read more

Tarjányi Péter: attól, hogy Oroszországgal kedvesebb hangot “ütünk meg”, itthon nem lesz könnyebb az életünk!

Az elmúlt hetek orosz-ukrán háborús történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le Oroszország a hetekkel ezelőtt “belebegtetett” nagy nyári offenzívát folytató lépései még nem indultak meg – írta elemzésében Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Read more

Tarjányi Péter: borzasztó lesz a pusztítás különösen civil oldalon…Sajnálom de az a helyzet…

Az elmúlt napok történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le az orosz-ukrán háború vonatkozásában…Oroszország elfoglalta a Luhanszki régiót és teljes erővel elindította nyári offenzíváját. Brit hírszerzési jelentések szerint Szlavjanszk az új támadási súlypont, de jó ideje mondom, hogy várható Belorusszia irányából is orosz támadás…Kijelenthető, hogy Moszkva nehézfegyverzeti logisztikai támogatása jelenleg erősebb és hatékonyabb mint Ukrajnáé. Ez az egyik ok ami miatt Kijev visszavonult Liszicsanszk térségéből – foglalta össze közösségi oldalán Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Read more

Pin It on Pinterest