A azt mondom rizseshús, mindenkinek az úgy nevezett bácskai módozat jut eszébe, ami nagyon finom, de nem az a kifejezett nyári étel, amit viszont most kínálunk tökéletesen nyár-kompatibilis. Olvass és csodálkozz!
Nem egy ördöglakat
Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
40 dkg csirkehús
40 dkg fagyasztott zöldségkeverék
só, bors
olaj
friss koriander
Irány konyha (de izibe!)
Elkészítése:
A rizst sós vízben megfőzzük, majd félretesszük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt húst. 4-5 percig pároljuk, majd a zöldségeket is hozzákeverjük és fűszerezzük. Amikor már majdnem kész, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Hozzákeverjük a rizst és 4-5 percen át 180 fokon sütjük, megszórjuk a korianderrel, majd melegen tálaljuk.
Na ugye, hogy nem ördöglakat!
(Forrás)
Azt mondom rizseshús!
Azt mondod rizseshús, azt mondom piláf