Connect with us

Kerítésen innen

Megy a bruszt, hogy „kinek fütyül” a kecskeméti Mercedes-gyár?

mercedes-564949_640
Megosztás

Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere a Fidesz vasárnapi kongresszusán konkrétan letagadta, hogy anno megállapodás született a Kecskemétre költöző Mercedes gyárról – írta közleményében Burány Sándor.

A polgármester állítása

„Sokan még most is azt mondják, hogy Kecskemét a balliberális kormánynak köszönheti a járműipari nagybefektetőt. És mi az igazság? Hogy egy percig sem szerepelt a szóba jöhető városok listáján, sőt a befektetői döntés után a nagyvonalúan beígért állami támogatás elmaradt.”

Szerencsére nemcsak az emlékeimben él

– folytatja Burány – amikor Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára voltam, de korabeli dokumentumok alapján biztosan cáfolható mindez.

A cáfolat

Ezzel szemben az igazság az, hogy

2008. júniusában a kecskeméti új Mercedes-Benz gyár építéséről szóló együttműködési szerződést írt alá, Rainer Schmückle, Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának ügyvezető igazgatója, Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke, Bajnai Gordon Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági miniszter és Zombor Gábor Kecskemét polgármesterének jelenlétében írták.

Ennek következtében többek között 800 millió eurós beruházást és mintegy 2500 munkahely létesítését készítette elő a térségben. Az erről szóló hír a gyár archívumában is fellelhető.

Hiába próbál álhírekkel, és hazugságokkal kampányolni a Fidesz,

a kecskeméti polgárok és a múlt archívumai őrzik a tényeket. A tények pedig makacs dolgok. Még választási kampány idején is – fejezte be a közleményt Burány Sándor,a Párbeszéd frakcióvezető helyettese, országgyűlési képviselő.

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: Kecskemét fideszes polgármestere előhúzta a "nyugi kell a városnak" kártyát: ne legyen ellenzéki előválasztás! - Városi Kurír

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük