Sorting by

×

Kecskemét fideszes polgármestere előhúzta a “nyugi kell a városnak” kártyát: ne legyen ellenzéki előválasztás!

Érdekes megközelítése a város jövőjének szempontjából, ám a polgármester nézőpontjából érthető, ha fél attól, hogy az ellenzék előválasztás során válassza ki a legmegfelelőbb ellenfelét. Akcióba lendült a kormánypárti várospolitikus.

“Ne legyen csatatér” – jelentsen ez bármit is….

Kecskemét fideszes polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia közösségi oldalán arra kérte az ellenzéket, hogy álljanak el az előválasztási kampánytól, mert most nem alkalmas rá az időszak, a városnak nyugalomra van szüksége.

“Kecskemét ne legyen csatatér‼️ Városunknak a jelenlegi kritikus helyzetben nem előválasztási kampányra, hanem nyugalomra és felelősségteljes politizálásra van szüksége, ezért azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok ellenzéki képviselőtársaimhoz, hogy függesszék fel pártpolitikai alapú csatározásaikat az előttünk álló időszakra.

Több, mint egy éve határozza meg mindennapjainkat a járvány elleni védekezés és csak 2022 tavaszán választunk új országgyűlést. A következő hetek, hónapok kihívásai felelősségteljes politikusi hozzáállást igényelnek városi szinten is, pártállástól és értékrendtől függetlenül.

Tisztelt Ellenzéki Képviselőtársaim! Az itt élők bizalmának köszönhetően 2006 óta szolgálom Kecskemétet, kezdetben képviselőként, majd alpolgármesterként, hét éve pedig polgármesterként.

Meggyőződésem, hogy az előttünk álló egy évben lehetséges találni a jelenleginél alkalmasabb időszakot belső vitáik lefolytatására és az előválasztás lebonyolítására.
Mindannyiunk érdekében remélem, hogy szavaim meghallgatásra fognak találni és végül a józan ész képes lesz felülírni az egyéni érdekeket.
‼️ Kecskemét ne legyen csatatér”

… és mi legyen azokkal, akiknél “attól megy fel a pumpa”, amit a Fidesz művel…

Mindenesetre a posztja újabb példája a Fidesz unortodox demokráciafelfogásának. A 2019. őszi önkormányzati választás előtt Gulyás Gergely miniszter beszélt arról, hogy kb. egypártrendszert szeretne, ugyanis szerinte már nem csak az a rossz, ha Fideszt legyőzik választáson, hanem már az is, ha el mernek indulni ellene. Egy tudósítás szerint ugyanis azt mondta:

„Hévízen és Balatonfüreden a hivatalban lévő fideszes polgármesternek nincs ellenfele a választásokon, s abban bízik, hogy Nagy Bálinttal szemben is utoljára mernek kiállni. A következő öt év ugyanis olyan fejlődést hozhat, ha a város a lehetőségeket a kormánnyal együttműködésben kihasználja, ami után teljes egység teremthető a polgármester mögött, fogalmazott.”

(Forrás)

 

kecskemét

átver

4 hozzászólás

  • 2021.04.22 - 06:00
    Közvetlen hivatkozás

    Nyugi kellene az országnak is. Őszinte tájékoztatás a vírus- és vakcinahelyzetről, például. Hogy tudják az emberek, azzal, ha nem hordják a maszkot, potenciális gyilkosok. Hogy hol állunk a halálozásokban. Nem bedobni hirtelen olyan kutyacsont-projekteket, mint a Fudan ügye. Nem költeni milliárdokat hülyeségekre, amikor az embereknek megélhetési gondjaik vannak. Megemelni a családi pótlékot, adóelengedések helyett, adni pénzt, nem elherdálni, /pl. a jómódú választóbázisuk támogatására, vadászati világkiállításra, újabb sportlétesítményekre/, elhappolni, ellopni. Az ország nyugalma érdekében az lenne a legjobb, ha nem vennének fel gigahiteleket, nem nyúlnák le, szerveznék ki az ország vagyonát saját NERes kuratóriumok alapítványaiba, vagyonkezelőkbe, befejeznék végre ezt az ámokfutást, aminek egyszer úgyis vége lesz. Nem tudom elhinni, hogy ezek az urak azt hiszik, örökké dőzsölni fognak, hogy megússzák azt, amit műveltek az elmúlt években. Nem tudom elhinni, hogy az ellenzék olyan hülye, hogy a kampányaiban nem használja fel a FIDESZ bűneit. Egy oldal, egy infó: ezt nyúlták le, erre mehetett volna a településeden, ezt vitte el ML, ebből te és a családod ennyi támogatást kaphattatok volna, utak épülhettek volna a faluban, csatornahálózat, stb. Olyan egyszerű ez! Egyszerű, rövid üzenetek, amelyeknek valóságtartalma ellenőrizhető, és feltüntetik a szórólapokon, hogy hol, pl. kormányhatározat, Magyar Közlöny, stb. Miért van annyi hajléktalan? Miért nincs több bérlakás? Miért nem tud az önkormányzat több segélyt adni? Miért csak 3 hónap az álláskeresési támogatás ideje? Miért nem emelték 11 éve a családi pótlékot, miért nem emelik a minimál nyugdíjat? A 28ezer forinttal csak Bulgária áll rosszabb helyen nálunk, ha jól tudom. Orbán három ciklusa alatt mennyivel nőtt volna a nyugdíjad a svájci indexálással? Miért csak most kezdik visszaépíteni a 13. havit, amit ELVETTEK A GYURCSÁNYÉK – ez is hazugság, mellesleg ki adta??? A hazugságokra rövid, érthető, frappáns válaszok kellenek, amit minden ellenzéki elmond újra és újra, legalább ennyit érdemes megtanulni az orbánistáktól, a papagájkommandó igenis hatásos. A különbség, hogy az ellenzéktől nem hazugságokat hallanának az emberek. /Szerény véleményem szerint./

    Válasz
  • Visszajelzés: Jobban fél a Fidesz az ellenzéktől, mint a járványtól? - Városi Kurír

  • Visszajelzés: Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó - Városi Kurír

  • Visszajelzés: Botrány! Addig nem engedett szavazni az elnök, amíg a fideszes képviselő uraság le nem parkolt - hogy meglegyen a kormánypárti többség - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.