Visszatért a hálapénz – most az állam fizeti! – Suttyomban a kínaiért….

Hétfőn, késő délután kapták meg a háziorvosok Sára Botond fővárosi oltásszervezési főfelelős e-mail-jét, amelyben arra utasítja a háziorvosokat: mérjék fel, de ízibe‘ (!), hogy körzetükben hány oltásra váró jelölt fogadná el a kínai Sinopharm vakcinát, amelyből a külgazdasági főfürkész bejelentése szerint mostanában érkezik kb egy millió ember beoltására elegendő porció! – tudtuk meg a Telex reggeli tudósításából.

Az oltásokat aztán nagy hirtelen, április 26–28. között kellene beadni, s a háziorvosok dolga lenne megszondázni hajlandóságot mutató betegeiket, hányan tudnának a mondott napokon a rendelőkben, illetve oltópontokon, adott időben megjelenni.

No hát hajrá!

Csakhogy a jó doktorok tájékoztatása szerint az embereket egyre nehezebb rávenni a kínai vakcinára, és van olyan háziorvos, aki már bele se vág ebbe, mert nem látja orvosszakmailag indokoltnak. Pedig hát a Sinopharm oltást ajánló levélben Sára Botond némiképp visszahozza a paraszolvenciát a köztudatba, mert ezt írja:

„Tájékoztatom, hogy az Ön által végzett oltások esetében, oltásonként díjazásban ré-szesül.“

Hogy mennyit pénzt kapnának az orvosok, nem szerepel a levélben, de hát nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy ezt a speciális indíttatású paraszolvenciát az állam fizeti suttyomban – az adózók pénzéből.

Az egész Sinopharm oltókampány olyan kuszán, olyan ostoba módon elsietett,

annyira magán viseli a kínai vakcinaüzletben érdekelt mocskos fideszes mancs nyomát, hogy egyáltalán nem szolgálja a kínai oltóanyag iránti bizalom növelését, sőt alighanem az ellenkező hatással jár. Nem kétséges, ha ezt a kis szösszenetet valamely fideszes potentát véletlenül elolvassa, újabb bizonyítékot talál majd arra, hogy: íme, az ellenzéki-független sajtó is oltásellenes.  Egy nagy frászt!

Én csak a (még mindig bizonytalan hatékonyságú, és az EU-ban nem jóváhagyott) kínai gyógyszer ilyetén erőszakos ajánlgatása ellen tiltakozom, főként pedig tiltakozom az állami paraszolvencia ellen, amelyet csak a Sinopharm vakcina szélesebb körű felhasználása érdekében ígérgetnek a háziorvosoknak (persze a konkrétumokat mellőző, fideszes módon), de például a most szintén nagy mennyiségben rendelkezésre álló Pfizer vakcina esetében már nem.

Pedig amennyi túlmunkát végeznek az orvosok és a szakszemélyzet, igazán

megérdemelnék a plusz juttatást, de nyíltan, fáradozásuk elismeréseként, és nem csak a kínai vakcina terjesztéséért!

 

kínai

2 thoughts on “Visszatért a hálapénz – most az állam fizeti! – Suttyomban a kínaiért….

  • Több mint 2 millió adag Pfizer van az országban, de ugye a kormány a kínait nyomná ezerrel, pedig a nagy többség a pfizert keresi. Félnek, hogy a kínai cucc a nyakunkon marad, de ezt is ugyanolyan agyatlanul vették, mint a lélegeztetőgépeket. Orbán eldöntötte, hogy ez jó, és mivel baromi nagyot kaszál rajta a fidesz, hát nem sajnálják rá a közpénzmilliárdokat. Mindenki tudja, hogy a kínaiak ezt a vakcinát a harmadik világ országainak gyártották, de orbán eldöntötte, hogy jóvan ez ide. Bár mi, és a harmadik világ országai között csak annyi a különbség, hogy nem járunk ágyékkötőben, és nem menekülünk oroszlánok elől. Viszont ugyanolyan szegények vagyunk.

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük