Dr. Kunetz: a kormány ajánlhatna harmadik oltóanyagot, azonban itthon a buzizás kifizetődőbb! - Városi Kurír

Sorting by

×

Dr. Kunetz: a kormány ajánlhatna harmadik oltóanyagot, azonban itthon a buzizás kifizetődőbb!

Tegnapi The New York Times cikk, amely arról szól, hogy a kínai vakcinákkal nagy arányban beoltott országokban ismét erőteljesen tombol a koronavírus. A Seychelles-szigeteken, Chilében, Bahrainben és Mongóliában a lakosság 50-68 százalékát oltották be a kínai vakcinákkal. Ezekkel az arányokkal ezek az országok a világ legátoltottabb országai közé tartoznak.

Hirdetés

Most mind a négy ország benne van abban a tízes listában, amely az elmúlt hetek legrosszabb új fertőzöttségi mutatójával rendelkező országokat jellemzi

Bár az USA-ban csak 45 százalékos az átoltottság, a fertőzöttek száma 94 százalékkal csökkent, itt főként Pfizer/Biontech és Moderna oltóanyagot használtak.
Külön érdekes, hogy Izraelben a világ második legátoltottabb országában napi 4,95 új fertőzés esik egymillió lakosra, míg ugyanez az arány a Seychelles-szigeteken, amely a világon ma a legátoltottabb országának számít, 716 per egymillió lakos.

Igaz Izraelben Pfizer/Biontech, míg a Seychelles szigeteken Sinopharm vakcinákat használtak. Mongóliában, ahol szintén Shinopharm oltóanyagot használtak négyszer annyi esetet jelentettek (2400 új fertőzöttet vasárnap), mint egy hónappal ezelőtt.

Persze a cikket író újságíró meg akarta kérdezni, hogy mi a kínai gyártónak a véleménye az oltóanyagok ennyire rossz hatásfokáról, azonban Sinopharm képviselője egyszerűen rácsapta a telefont.

A fenti tények hatására Bahrain és az Emirátusok már ajánlanak harmadik oltást is azok számára, akiket a kínai vakcinával oltottak be, választhatóan harmadik kínai, vagy Pfizer/Biontech oltással.

Magyarországon ehhez Romániába kell mennie saját költségen azoknak, akiket Sinopharm oltóanyaggal oltottak be

Szégyen ez a kormányra és ránk nézve is, hiszen azok, akik a keleti vakcinát kapták sokszor nem választhattak, akkor abban a pillanatban csak az volt elérhető, így beoltattaák magukat mindannyiunk érdekében.

Éppen ezért alapvetően az lenne tisztességes, ha nekik a kormány felajánlaná a választható harmadik oltást is. Azoknak pedig, akik külföldön kapták meg a harmadik adagot, azok számára a kormánynak meg kellene térítenie az ezzel kapcsolatban keletkezett költségeiket.

Könnyen ajánlhatna harmadik oltóanyagot a kormány,

még politikai felelősséget sem kellene vállalniuk a kapkodó, agresszív, “mindenkinélmindentisjobbantudó” munkájukért, hiszen egyszerűen védekezhetnének azzal, amivel a cikkben a mongol főkutató, hogy elsősorban a cél a súlyos állapot elkerülése volt. Így bátran szólhatna arról a kormányzati kommunikáció, hogy eddig az életmenetés volt a cél, most pedig a járvány újabb hullámának a megakadályozása. Ezért ajánljuk a harmadik adagot is.

Sajnos azonban itthon a buzizás kifizetődőbb.

Forrás

Kapcsolódó

 

olt

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Dr. Kunetz: a kormány ajánlhatna harmadik oltóanyagot, azonban itthon a buzizás kifizetődőbb!

  • 2021.06.23 - 18:46
    Közvetlen hivatkozás

    Fontosabb mindennél hogy OV és bandája csak lopjon és keressen a vakcinán úgy a kinain,, mit érdekli ezt a szemét kormányt mi lesz a néppel OV t csak az érdekli az EU nak bemutasson, de meg lesz az eredménye mocskos népség,,22 ben mentek a jó fenébe

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.