Sorting by

×

Pikó András: ítélet született, ki lehet mondani, hogy a Fidesz politikai bosszút állna a káptalanfüredi tábor ügyében!

Nem csoda, ha a naponta a Fidesz-smizettekből kiboruló cuccok tenderében elfelejtődött a több, mint egy évvel ezelőtt kipattant, akkor még csak “botrányszagú történet” a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében. Szerdán döntött első fokon a bíróság, ahová Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető citálta Pikó András polgármestert.

Emlékeztetőül….

2021 januárjában Szabó Tünde sportért felelős államtitkár levélben tájékoztatta pikó Andrást, hogy megváltoztatta döntését és mégsem járul hozzá a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének fejlesztése ügyében az önkormányzat által kezdeményezett határidő módosításhoz és

ezért az állami támogatás visszafizetésére kötelez március 1-i határidővel.

Olyan szintre érkeztünk Kocsis Máté bosszúhadjáratában, ami példa nélküli a Fidesz országlásában is – nyilatkozta akkor a polgármester.

Ez a döntés a józsefvárosiakat sújtó fideszes politikai bosszúhadjárat megkoronázása: azt akarják elérni, hogy ne legyen hol üdülniük a gyerekeinknek.

A káptalanfüredi gyermektábor ügye a NER korrupcióval átitatott „fejlesztéspolitikájának” állatorvosi lova

A történet 2015-ben, Kocsis Máté polgármestersége alatt kezdődik, amikor az önkormányzat összeállt az akkor Simicska Lajos tulajdonában álló veszprémi kézilabda klubbal egy közös fejlesztésre. Ennek érdekében a 3,5 hektáros erdő nagy részét kiirtották, hogy a helyére kézilabdacsarnokot, konferenciaközpontot építsenek – mellesleg a gyerekek is használhatták volna nyári időszakban. Az Orbán és Simicska szakítását jelentő G-nap után a Fidesz elsőszámú oligarcháját el kellett tüntetni innen is, az önkormányzatnak vissza kellett fizetnie az igényelt TAO-pénz egy részét, többször módosítani kellett a projekt tartalmát és átadási határidejét is. 2019 októberében mi egy félkész beruházást vettünk át: a folyamatos késedelem miatt teljesíthetetlen volt a 2020 évvégi határidő, ráadásul a második ütem kivitelezési tervei nem voltak műszakilag megfelelőek.

Az évekig tartó fideszes bénázás alatt megemelkedtek az építési költségek, ezért az eredeti költségvetés már nem volt elegendő a projekt megvalósítására, így az újratervezése is elkerülhetetlenné vált.

Egy évvel később, azaz napjainkban…..

“Pert nyertem Kocsis Máté ellen.

Kocsis Máté egy éve perelt be azért, mert ki mertem mondani, hogy a józsefvárosiak elleni politikai bosszúhadjárat része volt, hogy megpróbálták ellehetetleníti a kerületi önkormányzat káptalanfüredi gyermeküdülőjének évek óta húzódó fejlesztését.

A bíróság most első fokon döntött: a rendkívül alapos ítélet Kocsis Máté keresetének minden pontját elutasította. Ki lehet tehát mondani, hogy a Fidesz a kerületi gyerekeket sem kímélve akart politikai bosszút állni a káptalanfüredi tábor ügyében is.

A tábor 2015-ben megkezdett átépítését az akkor még Simicska Lajossal összeállt Kocsis-Sára-féle önkormányzati vezetés tette máig parkolópályára, miután olyan terveket rendeltek meg, amelyekről az állami Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) írásba adta, hogy azok alkalmatlanok a közbeszerzési eljárás megindítására. Amikor az állami támogatást már a jelenlegi kerületvezetésnek vissza kellett fizetnie, a kormánypárti propaganda igyekezett minden felelősséget ránk kenni, és azt állították, hogy meg sem akarunk állapodni a kormánnyal.

Természetesen ez sem volt igaz, hiszen azóta létrejött az illetékes minisztériummal az új megállapodás, és ennek megfelelően az állami partnerekkel együttműködve zajlik a korábbi fideszes kerületvezetés által elfuserált beruházás újratervezése.”

Kapcsolódó

 

Pikó András: ítélet született, ki lehet mondani, hogy a Fidesz politikai bosszút állni a káptalanfüredi tábor ügyében!

átver

Egy hozzászólás itt: “Pikó András: ítélet született, ki lehet mondani, hogy a Fidesz politikai bosszút állna a káptalanfüredi tábor ügyében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.