Juszt László: “Orbán asszonysága” megint túlnyalta magát, avagy ezért kell a helyére tenni egy-egy olyan ordas hazugságot mint….

Az egykori televíziós posztjait nagy gyakorisággal közöljük, mert szinte minden megszólalása nemcsak egy-egy tűpontos kórkép, de szikár, már-már szófukar fogalmazásával is kiemelkedik korunk hablatyoló megszólalói közül. Íme két, bár egymásból következő “gyöngyszem” Juszt László közösségi oldaláról.

Eddig sem voltam nagy véleménnyel Novák Katalinról, de most különösen kiverte nálam a biztosítékot

A blogján a következőket írta:

“Nekünk, magyaroknak két születésnapunk is van. Augusztus 20-án az országét, a magyar kultúra napján a nemzetét ünnepeljük. Kölcsey Himnusza a magyar fájdalom, a magyar remény és áhítat. Elválaszthatatlan tőlünk. Ateista rezsimek is csak addig merészkedtek, hogy szövege helyett inkább csak a zenéjét engedték játszani. De a diktatúra éveiben nagyapáink, szüleink, s mi magunk, csukott szájjal is tudtuk énekelni.”

Először: legyen az ő dolga, hogy számára csak ez a két születésnap létezik, s a saját, vagy gyermekei születésnapja nem. Ez nem érdekel.

Másodszor: élünk még itt néhány millióan, akik pontosan emlékszünk arra, hogy az általános iskolában kötelező volt kívülről megtanulni, s felmondani a Himnuszt az irodalom órán. Mint ahogyan arra is, hogy minden iskolai, majd később munkahelyi vagy más rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött, s a Szózattal fejeződött be. S nem csukott szájjal, hanem teli torokból! És ez így volt – például – az “ateista” Csillebérci úttörőtáborban is a zászlófelvonásnál.

Szóval “Orbán asszonysága” megint túlnyalta magát. Miért kell ekkorákat gurítani?

(A Magyar Nemzet cikkét Novák Katalin „fellépésől” ide kattintva találja)

Hogy miért kell a helyére tenni egy-egy olyan ordas hazugságot, amit Novák Katalin megeresztett?

Mert ha nem tesszük, akkor igazságként rögzül a következő nemzedék fejébe. Nem sokkal később olvasom az interneten egy ifjú celeb-énekesnő nyilatkozatát, aki a megjelent – egyébként szép és nem túl merész fotóit – a következő megjegyzéssel kíséri:

“Egy új kort élünk, szögezte le Tóth, ez nem a Kádár-rendszer, a nőknek nem kell begubózva, non-stop a négy fal között ülniük.”

Hát mit is mondjak? Azt hiszem nem nagyon kell bizonygatnom, hogy csacsiságot írt. Honnan vette? De ne én, beszéljenek a képek:

(A Tóth-riportot itt tudja elolvasni.)

Kapcsolódó

 

Juszt László: “Orbán asszonysága” megint túlnyalta magát, avagy ezért kell a helyére tenni egy-egy olyan ordas hazugságot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük