Magyar György: az előválasztás eredményét tiszteletben kell tartani, különben lejáratjuk és nevetségessé tesszük az egész folyamatot

Márki-Zay Péter győzelmével az ellenzéki előválasztás során új helyzet állt elő, de ha a polgárok benne látják Orbán Viktor esélyes kihívóját, ezt az összefogásban részes hat pártnak is tudomásul kell vennie. Vagyis nem kellene acsarkodni, egymás stílusát bírálni, hanem egyetlen feladat van: a különféle nézeteket harmonizálni, és meg kell találni a közös minimumot.

Tovább

Novák Katalin átadta! – Ezentúl Zsigó Róbert felel a család-témáért

A mai napon Zsigó Róbert államtitkárnak adtam át a családokért vállalt kormányzati felelősséget. Neki és a közösen felépített csapatnak ezután is ez marad a legfontosabb ügy – tudatta a közzel Novák Katalin közösségi oldalán a tényt.

Tovább

Novák Katalin, a B-variáns

A hét híre volt, hogy Novák Katalin felkéretett köztársasági elnöknek, amit örömmel elvállalt lehurrogva mindenkit, aki megkérdőjelezte rátermettségét. Tette mindezt azzal a felütéssel, hogy női mivoltán keresztül az összes magyar “gyengébbik nem” képviselője degradálódik, mert mi másért is érhetné őt a kritika… Aztán jött Gulyás Gergely kollégája és feladatainak örököse és….

Tovább

Novák Katalin: “a jogállam lebontásához én soha nem fogok hozzájárulni” – Nem fog megártani egy ekkora változás….? – Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most hétfői gondolatait olvashatják visszásságainkról.

Tovább

„Áldozatos munkájáért” címen osztott Novák Katalin “búcsúajcsit” – Fél millió/kopf

A családokért felelős miniszter – ha lemond, ha nem- saját hatáskörben díjazhatja a szerinte arra érdemeseket. Így tett a köztársasági elnöki felkérést a napokban köszönettel elfogadó Novák Katalin, aki december közepén – mintegy utolsó miniszteri gesztusként – négy kategóriában osztott ki díjakat. A díjazottak között sokan kétségkívül megérdemelték az elismerést: húsz-harminc éve a pályán lévő szociális munkások, bölcsőde- és krízisközpont-vezetők, egyházi készségfejlesztő iskolák, roma szakkollégiumok is szerepelnek a névsorban – vezette fel a hírt a Magyar Hang.

Tovább

Gyurcsány Ferenc: elmúlt a közös hit, hogy vannak közös dolgok… – Miért pont Novák Katalin?

A beavatatlanok számára meglepően hangzott a szerdai Orbán bejelentés, mely szerint a Fidesz (értsd Orbán Viktor ) Novák Katalint jelöli köztársaságielnöknek a hamarosan leköszönő, mert lejárt a második mandátuma is, Áder János helyére.

Tovább

A Fidesz-süti titka: a narancssárga ételfesték! – Lehet találgatni, ki sütötte!

Egyre gyarapszik a regnálónak mindenben megfelelni akaró Fidesz-hívők és politikusosat játszók köre, akiknek az a feladat jutott osztályrészükké, hogy bizonygassák közösségi oldalaikaon, hogy ők is emberből vannak, sütnek, főznek, na jó, takarítani, Tescoban tömörülni, zálogház előtt sorban állni hónap vége felé, súlyos cekkerekkel a 6-os villamosra várni még nem láttuk egyiket se, de nézzük el neki, azért a nép közé vegyülésnek -mint mindennek- van határa!

Tovább

Gábor György: Novák Katalinnal jöjjön el Morus Tamás országa! De fülbevalójának elhíresült feliratát cserélje fel Utópiára!

Szerintem tökéletes választás volt Novák Katalin, alig várom már, hogy beüljön az elnöki székbe. Az a baj, hogy ez az ország elfelejtett holisztikusan gondolkodni, pedig, ha képes volna rá, hamar világos lenne mindenki számára, miért is kell most örülnünk.

Tovább

Novák Katalin: vállalom! – Orbán nem hagyott neki sok időt az eddigi miniszteri posztján: távozását “január 1-től gondolom”

A keddi rendhagyó Kormányinfót Orbán Viktor miniszterelnök tartja. A kormányfő az elmúlt év értékelése után újságírói kérdésekre válaszolt. Itt derült ki, hogy ki lehet a 2022-ben leköszönő Áder János utódja a köztársasági elnöki poszton. A Fidesz Novák Katalin családügyi minisztert jelöli a posztra.

Tovább

Mit sütsz kis Novák? – Egy miniszteri éjszaka rejtelmei…..

Novák Katalin, aki “mellékállásban” az Orbán kormány minisztere, kihasználja a nap minden pillanatát, nem pihen, lógatja a lábát, pedig ha tudná, hogy milyen klassz is az! Közösségi oldala tanulsága szerint szerda reggel “érzelmes búcsút vett” Angela Merkeltől kihangsúlyozva, hogy “hol sikerült neki, hol kevésbé” megtalálnia velünk a közös hangot, majd beindította a családtámogatási kalkulátort és este 11 órakor egyáltalán nem elfáradva újra nekiállt sütni. Persze mindhárom programját megosztotta közösségi oldala követőivel.

Tovább

Boti törvénye

A 11 éves Botiról, a kisagy nélkül született kisfiúról, sok évvel ezelőtt láttam az első fotót az interneten. Picike volt még, és szívbemarkolóan hasonlított a húgomra, aki sem beszélni, sem mozogni nem tudott. Botiról és családjáról kezdetben semmit nem tudtam, csak a gyermekkori emlékeim jutottak eszembe róla. Legfőképpen az édesanyámról, aki keservesen küzdött azért, hogy a húgom megfelelő ellátást kapjon.

Tovább

Ez már nagyon kínos! – Novák Katalin, még mindig igyekszik sikerként bemutatni a bukott varsói találkozót

A szuverenitást megőrizni kívánó vezetők közül találkoztak sokan Varsóban szombaton, és döntöttek arról, szorosabbra fűzik együttműködésüket – mondta Novák Katalin a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Tovább

Mi vagyunk az #asza gyerekek, megint megmutattuk Európának – CSOK a családnak

Novák Katalin – aki a Fidesz kongresszuson miniszteri posztja miatt leköszönt alelnöki posztjáról – méltatta a kormány 2010 óta a családokért tett intézkedéseit. Elmondta: az elmúlt két évben 200 ezer fiatal pár életkezdését segítették a babaváró támogatással, év végére pedig eléri a százezret az otthonfelújítási támogatásban részesülő családok száma, valamint 200 ezer család otthonteremtését támogatták a CSOK-kal, ami közel egymillió magyar embert jelent.

Tovább

Gulyás Gergely koronavírusos – Nézzük, kikkel találkozott a héten!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter -ahogy az vele történni szokott- sűrű héten van túl, temérdek személyes találkozót nyomott le mielőtt kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Közösségi oldala tanulsága szerint építészeknek adta át a Pro Architectura díjakat, Kormányinfót tartott, Marine Le Pennel és Novák Katalinnal fotózkodott, az Eiffel Műhelyházban haverkodott és mindezt maszk nélkül.

Tovább

Novák Katalin, a Humor-Heroldina: “az Orbán-kormány egyik legnagyobb értéke a hitelessége” – Nem inkább -ha ez értéknek nevezhető- a hitelfelvevő hajlandósága?

Tegye fel a kezét, akinek az Orbán-kormány hallatára az ugrik be elsőként, hogy “hiteles”! Nem látom a kezeket…. – mondaná a frontember egy koncerten. Úgy már igaz lehet a kijelentés, hogy -negatív előjellel- a generációkra kiható hitelfelvevő hajlandósága. Abból aztán oszt boldognak-boldogtalannak, egy a fontos: szavazz rám!

Tovább

Novák miniszter belejött… – már az is visszakapja a befizetett SZJA-t, aki várandós – És aki, csak gondolt rá?

A helyzet fokozódik! Orbánék Novák Katalin száján keresztül tromfoltak: A családügyi miniszter bejelentette: a várandósok is visszakaphatják a 2021-ben befizetett szja-t, ha idén betöltik a 12. hetet. A tendencia alapján kisvártatva jön a tájékoztatás arról, hogy aki gondolt a gyermekvállalásra és ezt két terhes kismamával igazolni tudja, az is jogosult lesz? Vagy akinek van olyan ismerőse, aki gondolt rá?

Tovább

Orbán teljes foglalkoztatottság-dumája és Novák életszerűtlensége – “Jusztságok” a keddi napról!

Nem kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét, és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is. Jöjjenek a keddi “Jusztságok”!

Tovább

CSOK-oltat Orbán Viktor! – Választási ingyen-hitel? – Új nap, új kormányzati mézesmadzag

Novák Katalin családügyi miniszter most megerősítette augusztusi bejelentését, miszerint a kormány kiegészíti ezt egy még kedvezőbb, 0%-os kamatozású lakáshitellel is azok számára, akik a CSOK igénybevételével költöznek ilyen ingatlanba.

Tovább

Már megint a gyerekeken nyerészkedtek, de a fontos, hogy Novák Katalin elégedett az eredménnyel!

Mészáros Lőrinc gyerekeinek közös cége nyerte a korábban állami tulajdonban lévő fonyódligeti gyerektábor felújítását nettó 4,48 milliárd forintért. Az összegért felújították a főépületet és leraktak 40 db vaskeretes, vaságyas műanyag sátrat, pedig valami egészen mást ígértek. De Novák Katalin családügyi miniszter büszke, és szerinte mostantól a gyerekek végre 21. századi körülmények között táborozhatnak!

Tovább

Csak olvasgatok, és reszelgetem a körmöm

A világhálón jártomban-keltemben időnként mindenféle érdekes, sőt különleges helyekre bukkanok, legutóbb például a koronavirus.gov.hu oldalon találkoztam az augusztus 7-én keltezett MTI hírrel: „A családtámogatások kibővítésével párhuzamosan nő a családalapítási kedv és nő a házasságkötések száma“- közölte a nagyközönséggel Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter (még jóval fontos római kirándulása előtt).

Tovább