Connect with us

Bulvár

Időjárás, elindult a változás (jó irányba!)

időjárás
Megosztás

Végre valami jó hír! változik az időjárás és visszatér a tavasz, esetleg akár a nyár is. Ránk is fér, hiszen az utóbbi napok eléggé „megrángatták” a szervezetünket.

Jön, jön, jön!

Csütörtökön még kissé élénk, majd mérséklődő ÉNY-i légmozgás lesz jellemző. Keleten borongós, nyugaton, délnyugaton változóan felhős-napos, másutt zömmel napos időben bízhatunk. Keleten kisebb eső, nyugaton kisebb záporok, fordulhatnak elő, ez utóbbi térségben zivatar sincs kizárva.

Kissé emelkedni kezd a hőmérséklet.

Éjszaka az ország keleti, északkeleti harmadának kivételével mindenütt csökken a felhőzet, legfeljebb Tiszabecs környékén fordulhat még elő kisebb eső. A derült, fagyzugos területeken gyenge fagy is lehet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön, gyengülő hidegfronti hatásra számíthatunk. Az előző napokban kialakult egészségügyi panaszok is fokozatosan gyengülnek, vagy megszűnnek.

 

időjárás

A hétvége és a jövőhét már ígéretes

Pénteken már D-iesre fordul, de még gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Napközben már kellemes hőmérséklet ígérkezik. Változóan napos-felhős időben csak egy-két, kis körzetet érintő zápor alakulhat ki.

A hétvégén már határozott melegedésre van kilátás, vasárnapra mindenütt 20 fok fölé, néhol 25 fok közelébe melegszik fel a levegő. Nagyobbrészt napsütéses idő valószínű, de gomolyfelhősödéssel melyekből főként északon elszórtan előfordulhat futó záporeső, egy-egy zivatar is.

Hétfőn, kedden napos-fátyolfelhős, nyárias időjárás valószínű, csapadék nélkül. A DK-i szél a Dunántúl nagy részén és délen erős lehet.

(Forrás)

Ezeket olvasta már?

időjárás,

Szerző