Sorting by

×

A pécsi átvilágítás és Orbán rettegése – Pécs nem alkuszik!

Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere közleményt adott ki abból az alkalomból, hogy a rendőrség egy pécsi ingatlanügyben bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. Tette mindezt annak ellenére, hogy korábban a bíróság jogerős határozatával még bűnügyi zárlatot is elrendelt a gyanúsítottak vagyonára.

A közleményből:

“A NER nyomozóhatósága szerint nem állapítható meg bűncselekmény akkor, amikor egy belvárosi hotelt a Fideszes önkormányzati vezetés idején olyan négyzetméteráron adtak el Tiborcz István barátjának, amennyiért akkor legfeljebb használt kertvárosi panellakást lehetett kapni Pécsett.

A NER nyomozóhatósága szerint nem állapítható meg bűncselekmény ott, ahol a pécsieket megillető 150 milliós vagyonból végül csak 20 millió maradt, a többiről a Bánki Erikkel közös ingatlanban dolgozó ügyvéd utólag állított ki számlát, és megtartotta a letétként kezelt összeget.

A NER nyomozóhatósága szerint nem állapítható meg bűncselekmény, amikor a pécsiek majdnem 150 millió forintos vagyona alig 1,5 millió forintért cserélt gazdát. Nem találták nyomozásra okot adónak azt sem, hogy a szerencsés vevőt, egy céget, a pályázat kiírásának napján alapították, éppen a tendert kiíró önkormányzati vagyonkezelő cég egyik munkatársának szülei. Annak a munkatársnak, aki a vagyonkezelő akkori vezetőjének élettársa. Nem találták bizonyíthatóan problémásnak azt sem, hogy a cég sem akkor, sem azóta nem volt olyan helyzetben, hogy eleget tegyen a több százmilliós, szerződésben vállalt ingatlanfejlesztésnek.”

Pécs nem alkuszik

Nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy ezen minden normális ember elborzadjon. Jómagam elég heves vérmérsékletű vagyok, ezért inkább nem írom le szó szerint, hogy mit gondolok erről…

De mint az átvilágításban résztvevő ügyvéd, elejétől fogva számítottam, számítottunk arra, hogy minden lesz itt, csak nem tisztességes eljárás. Bejött. A modell az, hogy elrendelik a nyomozást, nyomozgatnak egy kicsit, aztán jöhet egy felsőbb felsőbb utasítás, majd hoznak egy olyan megszüntető határozatot, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal, a bizonyítékokkal és a hatályos törvényekkel. Te meg tegyél panaszt az ügyészségen!

Mert ők a hatalom

Közben pedig röhögcsélnek. Összemosolyognak. Mert ők a hatalom. Megvan a rendfokozatban a következő előléptetés, rendkívüli jutalom stb. Ha a feljelentésben fel van sorolva pl. hat törvénysértés, olyan, hogy bármelyik miatt önmagában bűncselekmény az adott történet, akkor le se nyomozzák mind a hatot, a megszüntető határozatban se térnek ki mind rájuk. Hallgatnak róla. Amit nem tudnak cáfolni, az nincs! Kiragadnak egy állítást, amit aztán cáfolni próbálnak a józan észt és a valóságot mellőzve. Olyan érvekkel, amit egy elsőéves joghallgató is kinevet, de bármely józan ítélőképességgel rendelkező magyar polgár is.

Nekem ne mondják, hogy persze, “savanyú a szőlő!”

Ebben a csapatban az ügyvédek szakmai tapasztalata 15 év és 30 év felett van. Láttunk mi már bíróságot kívülről belülről… Ettől persze nem vagyunk tévedhetetlenek, de nyilvánvalóan hússzor megnézzük, hogy mit adunk ki a kezünkből! Különösen ilyen fontos közügyekben. Szóval nem vagyunk hülyék. De borzasztó a NER szolgák lelke.
Azt hiszitek, sose fog senki rákérdezni? Azt hiszitek sose fog senki átvilágítani? Azt hiszitek, a tisztesség eladó Orbánnak? Hát a nagy büdös francokat!!!

Hazudnak és persze jelenthetnek a Fidesznek mindent

Hiába van ügyvédi titoktartás az átvilágítást végző ügyvédeknél. Ha elmegyek valahova és vizsgálok egy céget, akkor ott pontosan tudják, hogy miről kértem papírokat, miről kérdeztem. Tehát tudják, mit vizsgálok. Hazudnak és persze jelenthetnek a Fidesznek mindent. A polgármester, az új közgyűlés csak a legfelsőbb vezetőket cserélte le a városi cégeknél, nem az egész állományt. A többieket a Fidesz tette oda a megelőző kb. 10 év alatt. Hát többen nem az átvilágítás győzelméért szurkolnak a dolgozók közül.

Amikor hallottam, hogy Orbán a közelmúltban a pécsi foci stadion megépítését levette a napirendről, akkor tudtam, hogy a NER bekeményít az átvilágításnak. A stadion egy mézesmadzag volt. Felajánlás arra, ha Péterffy polgármester és az átvilágító ügyvédek hallgatnak, megalkusznak, nem hoznak nyilvánosságra minden fellelt botrányos bűncselekményt, akkor a több milliárdos stadionnal Pécs meg lesz vesztegetve.

De Péterffy és az ügyvédek nem alkusznak

Egyre több feljelentés érkezett a hatóságokhoz és az érintett személyek egyre közelebb vannak Orbán legbelső köréhez!!! A Vezér rájött, hogy ennek fele se tréfa. Nem fog menni az elhallgattatás aprópénzért. PÉCS NEM ALKUSZIK! Ezért aztán meg csörrenhetnek különböző asztalokon a telefonok, jöhetnek az utasítások, és megszülethetnek a borzasztó színvonalú nyomozást megszüntető határozatok.

De innen üzenem mindenkinek, hogy minket nem lehet elhallgattatni! Ha egyikünket “kilövitek”, akkor helyébe lép a másik!!! Nincs alku! Vannak még ügyek, amiktől hangos lesz az ország! Áprilisban győz az ellenzék. De ha nem így lenne, Pécs akkor is a Szabadság bástyája marad! Az itt égő parázs pedig rátok gyújtja majd az országot. Egy tolvaj zsarnok se maradt örökre. Ti sem fogtok!

(Ezekről írtunk eddig ma!)

Pécs

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.