Sorting by

×

A kínai horoszkóp és a Magyar Posta szerint jön a Tigris éve

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata, a bélyeget a Magyar Posta Zrt. a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca támogatásával, a budapesti Kínai Nagykövetséggel, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központtal közösen kedden bocsátotta forgalomba – tudatta a Magyar Posta Zrt. kedden. 

A kínai horoszkóp szerint a soron következő, február 1-je és 2023. január 21. közötti időszak a Tigris éve, amelyről a hiedelmek úgy tartják, hogy a magabiztosság, a hirtelen váltások, az előre elrendelt dolgok és az újdonság éve, amelyben a lelkesedés és a dinamizmus úrrá lesz a viszontagságokon.

A bélyegképen két tigris helyezkedik el, kör alakban

Ez az elrendezés a Yin és Yang, vagyis az élet árnyas és napos oldalát, a nehézségeket és sikereket jelképezi, amelyek csak egymást kiegészítve alkothatnak kerek egészet – olvasható a közleményben.

A bélyegkisívhez tartozó alkalmi borítékon és bélyegzőn további tigris motívumok láthatók. A kínai kultúrában is fontos szerepet töltenek be a színek.

A Tigris éve bélyegen a vörös és a sárga dominál. A vörös a szerencsét és a boldogságot, a sárga pedig a jólétet és a bőséget is jelképezi. 

A Magyar Posta 2014 óta, immár 9. alkalommal bocsát ki az adott év szerinti kínai horoszkóp témájában bélyeget, ami a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend.

A kibocsátást most is a Holdújév kezdetéhez igazította a Magyar Posta Zrt

A bélyegújdonság Szajkó Berta Ágnes grafikusművész alkotása. A kisív 20 000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült és keddtől kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán.

A bélyeg a Magyar Posta internetes áruházában is megrendelhető.

Forrás

A kínai horoszkópról  

tigris éve

átver

Egy hozzászólás itt: “A kínai horoszkóp és a Magyar Posta szerint jön a Tigris éve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.