Mit szól ehhez Lázár János? – Nagy bukta a kedvenc fejlesztése

Lázár János, az utóbbi hónapokban szinte másról sem beszél -MZP ekézése mellett- mint a legnagyobb nevéhez kötődő fejlesztésről, a Hódmezővásárhelyet és  Szegedet  összekötő tram-trein-ről, vasútvillamosról.

Döcögve indult

A két várost nálunk újszerűen összekötő közlekedési eszköz sajnos márr a próba üzem óta folyamatosan gondokkal küzd. Ha összeadnánk az eddigi üzemidőt alighanem azt az eredményt kapnánk, hogy a vasútvillamos hosszabb ideig működött csökkentett üzemmódban, mint „üzemszerűen”.

A Mávimform közleménye

Január 24-én, hétfőn a vasútvillamosok módosított rend szerint közlekednek: csak Hódmezővásárhely városi szakaszán belül közlekedik a tram-train, a hódmezővásárhelyi szakaszon kívül pótlóbusz, illetve villamos közlekedik. Az utasoknak a közúti menetidők és az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk főként a csúcsidőben.
Pótlóbuszok:
🚌 Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomás és Rókus vasútállomás között az utasokat pótlóbuszok szállítják az óra 42-kor induló vasútvillamosok helyett, valamint
🚌 Rókus állomás és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között a Rókus állomásról óra 57-kor induló vasútvillamosok helyett.
ℹ A buszok Algyőn a 47-es főútnál, a vasútállomás bejárati út autóbusz-megállóban állnak meg.
🚋Villamossal pótlás:
A szegedi városi szakaszon, Rókus állomás és Szeged vasútállomás között a 2-es villamos közlekedik a tram-train helyett. A 2-es villamos betér Rókus vasútállomáshoz.
❌Teljes útvonalon elmaradó járatok:
Nem közlekednek a reggeli és délutáni, esti sűrítő járatok, amelyek Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak, továbbá a Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra induló járatok.

(Forrás)

Lázár János már a próbaüzem alatt is „mosakodott”

„Ez a próbaüzem lényege: hogy ne az éles üzemben, hanem most derüljön ki minden, ami kezelést igényel.Ezért megy 100 km/h helyett csupán 80 km/h-val a szerelvény és ezért ingyenes az utazás rajta. Szóval az ellendrukkerek megnyugodhatnak, lesznek még leállások vagy üzemhibák, amikkel kampányolhatnak, de  megnyugodhatnak a tram-train támogatói is: az éles üzem indítására mindent kijavítunk és minden értelmes javaslatot megfontolunk. Most Ön is írhat: a kapcsolat@lazarjanos.hu oldalra nemcsak a jóindulatú, segítőkész, hanem a genyó, ellendrukker üzeneteit is elküldheti!”

Írtuk meg 2021 novemberében.

Lázár

One thought on “Mit szól ehhez Lázár János? – Nagy bukta a kedvenc fejlesztése

  • Ennek is annyi értelme van mint a 112 „segély hívó”-nak! Csak hátráltat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük